x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Piturca da cu piciorul la 200.000$

Piturca da cu piciorul la 200.000$

de Mihai Igirosanu    |    11 Oct 2006   •   00:00
Piturca da cu piciorul la 200.000$

A refuzat un amical in Kuweit.
7 pagini de sport:Banatul pune conditii Mii de romani la Madrid
Chivu ramane la Roma Prelimi-narii EURO 2008 - Rivalele pe baricade Si in Liga, pe ""Dinamo""Rapid - Acord cu Razvan

Tricolorii trebuiau sa joace in aceasta seara o partida de verificare in Kuweit, contra reprezentativei pregatite de Mihai Stoichita, dar selectionerul Victor Piturca a refuzat ca Romania sa dispute un alt joc la trei zile dupa confruntarea cu Belarus.

In urma demersurilor intreprinse de Stoichita, conducatorii forului arab au trimis acum cateva saptamani la FRF propunerea ca echipa nationala sa dispute astazi, cand exista data libera in calendarul FIFA. Romanii au dorit sa trimita in Kuweit o echipa secunda, lipsita de vedete precum Lobont, Chivu sau Mutu, insa aceasta propunere n-a convenit arabilor. In locul unui meci amical contra Romaniei, cei din Kuweit vor evolua astazi impotriva Lituaniei.

PIERDERI. Balticii au ajuns duminica dimineata in capitala Kuwait City, direct din Insulele Feroe, unde au jucat sambata in preliminariile Euro 2008. Lituanienii vor incasa aproximativ 150.000 de dolari si vor avea asigurate toate cheltuielile sejurului in Orient. Daca ar fi acceptat oferta arabilor, FRF s-ar fi ales cu circa 200.000 de dolari. Sambata trecuta, nationala Braziliei a disputat un joc de verificare contra campioanei Al-Kuweit, castigat cu 4-0, pentru care Federatia sud-americana a fost remunerata cu 1,5 milioane de dolari. "Anul trecut au implinit 45 de ani de la infiintare si partida trebuia sa aiba loc atunci, dar a fost amanata pentru ca brazilienii sa poata veni cu toate vedetele", a declarat Mihai Stoichita.

MOTIV. "Selectionerul n-a fost de acord cu un meci amical. Mi-a spus ca n-are nevoie de jocuri la trei zile dupa o partida oficiala, deoarece concentrarea jucatorilor este scazuta", a motivat directorul Ionut Lupescu. De remarcat ca, pana la 24 martie 2007, cand este programat urmatorul meci al Romaniei in preliminariile CE 2008, cu Olanda, in deplasare, tricolorii vor mai disputa un singur meci de verificare, pe 15 noiembrie, in Spania. Lupescu a plecat ieri in Germania, acolo unde va discuta posibilitatea ca, la 7 februarie 2007, Romania sa dispute un meci amical impotriva Germaniei.

"Am facut tot ce a depins de mine"

Jurnalul National: Domnule Stoichita, a fost reala propunerea Kuweitului?
Mihai Stoichita: Foarte reala, dar discutiile se poarta de aproximativ o luna, nu de saptamana trecuta, asa cum am auzit pe acasa.

De ce nu s-au finalizat?
Conducatorii federatiei de aici au solicitat in mod expres ca nationala Romaniei sa vina cu jucatorii importanti. Pe de alta parte, FRF a comunicat ca acest lucru nu este posibil, propunere pe care Kuweitul a refuzat-o din start. In aceste conditii, vom juca contra Lituaniei, care am inteles ca vor primi in jur de 100.000 de dolari. De fapt, noi trebuia sa evoluam miercuri cu Libanul, dar ei s-au retras si astfel ne-a ramas data libera. Tot ceea ce a depins de mine, adica demersurile pe langa federatia de aici, am facut. Oricum, invitatia ramane valabila.

Cum a fost amicalul dintre Al-Kuwait si Brazilia?
A fost un spectacol foarte reusit, pe care l-a savurat din tribune si marele Pele, iar cinci internationali ai mei au fost titulari. Brazilienii au primit 1,5 milioane de dolari, inclusiv restul cheltuielilor, bilete de avion, cazare si diurna. Inainte de meci, pe stadion a fost un show grandios.

In ce situatie va aflati cu nationala Kuweitului?
Este o experienta si un test important. Vreau sa vad ce pot realiza cu niste jucatori amatori impotriva unor echipe profesioniste si valoroase, precum Australia, Japonia sau Coreea de Sud. Am venit in iulie si am reusit, contra australienilor, in deplasare, sa pierd doar cu 0-2, cu primul gol primit abia in minutul 75. Pe 15 noiembrie, vom juca in Bahrain si daca reusim o remiza suntem calificati la turneul final al Cupei Asiei.

Care este nivelul fotbalului acolo?
Sunt amatori. Jucatorii se antreneaza seara, dupa ce vin de la serviciu. Cei care evolueaza la echipele mai mici ale campionatului isi permit chiar sa nu se pregateasca in unele zile, cand au alte treburi de rezolvat. Logic, sunt mult sub noi. E normal sa ma compar cu lumea din care vin si unde am trait.

Sunt multi romani in Kuwait?
Da. Sunt foarte multi romani care muncesc sau au dezvoltate diverse afaceri aici. Foarte multe femei lucreaza ca asistente medicale. Multe dintre ele sunt chiar casatorite. Problema este ca vara nu se poate trai aici. Din cauza caldurilor, oamenii pleaca prin Australia sau in Europa.
×
Subiecte în articol: sport