x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Piţurcă emană optimism

Piţurcă emană optimism

de Marius Mihalcea    |    23 Ian 2008   •   00:00
Piţurcă emană optimism

Selecţionerului nu i se pare ieşit din comun faptul că antrenorul campioanei mondiale se teme de România.

Selecţionerului nu i se pare ieşit din comun faptul că antrenorul campioanei mondiale se teme de România.

Cu patru luni şi jumătate înaintea startului Campionatului European din Austria şi Elveţia, Victor Piţurcă lasă impresia unui om liniştit, care ştie ce are de făcut.

 

SIGUR. “Nu cred că Donadoni este doar amabil când spune că România îi provoacă insomnii. Aşa se întâmplă cu toţi antrenorii. Sunt convins că şi tehnicienii Olandei şi Franţei îşi fac griji, fiindcă Ro­mâ­nia nu este o echipă oarecare”, a comentat Piţurcă pe marginea declaraţiilor date recent de Roberto Donadoni, selecţionerul campioanei mondiale en-titre, Italia.

Cât priveşte disponibilitatea cluburilor de a-i lăsa la “naţională” pe jucătorii ce vor fi convocaţi pentru amicalul cu Israel, de la Tel Aviv, programat la 6 februarie, Piţi este tranşant: “Meciul cu Israel este un test foarte important, deci nu se pune problema să renunţ la jucători de dragul cluburilor, chiar dacă mulţi dintre ei sunt în cantonamente”.

 

Stranieri

Piţurcă a anunţat ieri ju­că­torii din străinătate pe care i-a convocat în vederea meciului cu Israel. Aceştia sunt: Contra, Ogăraru, Tamaş, Raţ, Chivu, Codrea, Fl. Petre, Cociş, Mutu, Marica şi D. Niculae. Altfel, selecţionerul consideră că “Mazilu se va adapta la Dnepr, la fel şi N. Dică sau D. Goian, dacă vor pleca de la Steaua, fiindcă toţi sunt ju­că­tori va­loroşi. În schimb, Sepsi trebuie mai întâi să convingă, să joace meci de meci la Benfica”.

Cu Brazilia

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a spus că şi-ar dori să inaugureze noul stadion din Complexul naţional “Lia Manoliu” în compania Braziliei, cvintuplă campioană mondială: “Un meci cu Brazilia în 2011, sau în 2010, în toamnă, cu 55.000 de spectatori, ar fi într-adevăr o lovitură. Pe un astfel de stadion îţi scoţi cheltuielile pe care le ai cu organizarea unei astfel de partide, fiindcă Brazilia nu-ţi vine dacă nu-i oferi cel puţin un milion de euro”.

marius.mihalcea@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport