x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Piturca la ora comparatiilor

Piturca la ora comparatiilor

08 Mai 2004   •   00:00

La exact 18 ani de la castigarea, de catre Steaua, a Cupei Campionilor Europeni, Victor Piturca, unul dintre eroii de la Sevilla, a elogiat performanta echipei militare.

IONUT PADURARU

Antrenorul stelist Victor Piturca este de parere ca aceasta performanta ar trebui sarbatorita de toti romanii, nu numai de suporterii ros-albastrilor.

MEMORABIL. „A fost cea mai mare performanta a fotbalului romanesc. Sunt mandru ca am facut parte din acea echipa", a spus ieri Piturca, care este de parere ca aceasta performanta este greu de repetat. „Nu cred ca se va mai ajunge acolo. Ar trebui o generatie tanara, cu jucatori valorosi si crescuti pentru performanta, dar sa putem sa ii si tinem in tara. Sau ar trebui oameni cu bani, gen Abramovici, care sa aduca jucatori foarte valorosi", a spus Piturca.

APRECIERE. Tehnicianul a opinat ca jocul de atunci al Stelei este superior chiar si celui prestat, in acest moment, de Real Madrid. „In momentul de fata nu vad nici o echipa din Europa care sa joace ca Steaua de atunci. Aveam o circulatie a balonului extraordinara. Si Real are un joc bun de pase, dar noi atunci jucam numai in viteza a patra. De asta ne-am si depasit adversarii, pentru ca din punct de vedere financiar eram la nivelul zero", a spus Piturca.

„Se poate decide campionatul"

Victor Piturca este de parere ca meciul Stelei cu Gloria Bistrita poate fi decisiv pentru castigarea campionatului. „Daca vom invinge la Bistrita avem mari sanse mari la titlu. Gloria ar ajunge la minus 11 in clasamentul adevarului si ar fi obligata sa joace pe viata si pe moarte cu Dinamo. As vrea ca echipa sa joace ca in ultimele etape si sa castige la scor. Asa ar fi normal, tinand cont si de diferenta de valoare", a spus Piturca.

Si-a aparat fiul

Victor Piturca a sarit in ajutorul celor patru fotbalisti implicati intr-un scandal sexual, printre care se afla, se pare, si fiul sau, Alexandru. Tehnicianul este de parere ca viata particulara a jucatorilor nu ar trebui sa fie subiect de presa. „Este un atac la adresa jucatorilor, a familiilor acestora, asta in cazul celor insurati. Nu e cazul lui Alexandru, pentru ca am aflat ca si el ar fi implicat. Ne facem singuri probleme, pentru ca am inteles ca e vorba si de doi jucatori de la nationala. Si in fond, ce mare lucru au facut?", a spus Piturca.

Gloria, in criza de efectiv

Gloria Bistrita, adversara de maine a Stelei, are numeroase probleme de lot. Astfel, Iftodi si Minteuan sunt suspendati, in timp ce Negrean, Mandrean si Sergiu Costin sunt incerti, ultimul avand cele mai mari sperante de a se reface. Pentru absentele lui Iftodi si Minteuan, vicepresedintele bistritenilor, Ioan Horoba, il acuza pe centralul Sebastian Coltescu, cel care a condus partida cu Rapid, din etapa trecuta: „Am avut doar doi jucatori la limita cu cartonasele inainte de meciul cu Rapid si tocmai ei au fost sanctionati. Arbitrul Coltescu ne-a urmarit. Cu toate acestea, va fi un meci pe viata si pe moarte".

Dinamovistii, ironizati

Valeriu Rachita i-a ironizat ieri pe fanii dinamovisti, deoarece acestia doreau sa sarbatoreasca, pe 10 mai, 7 ani de la incendierea unei peluze in Ghencea, cand Steaua s-a impus cu 3-1. „Ce fac dinamovistii, sarbatoresc infrangerile? In acest caz, ar trebui sa sarbatoreasca si ca i-am batut cu 5-0, si ca au fost invinsi de 17 Nentori sau Knatspirnufelag", a spus veteranul stelist.
×
Subiecte în articol: sport piţurcă