x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Piţurcă, reţinut la scara avionului!

Piţurcă, reţinut la scara avionului!

de Florin Gongu    |    17 Oct 2008   •   00:00
Piţurcă, reţinut la scara avionului!

Cu siguranţă, n-am scăpat de vremurile comunismului. Într-o manieră ce ne duce la gândul că dictatorul Ceauşescu încă mai trăieşte, procurorii români l-au ridicat ieri pe selecţionerul Victor Piţurcă de la scara avionului, acesta tocmai întorcându-se de la Viena.



Cu siguranţă, n-am scăpat de vremurile comunismului. Într-o manieră ce ne duce la gândul că dictatorul Ceauşescu încă mai trăieşte, procurorii români l-au ridicat ieri pe selecţionerul Victor Piţurcă de la scara avionului, acesta tocmai întorcându-se de la Viena.
Victor Piţurcă a asistat miercuri seara la meciul Austria – Serbia (1-3), împreună cu "secunzii" săi Dan Apolzan şi Ştefan Iovan. Plecase în aceeaşi zi. Înainte de plecare, dăduse declaraţii presei. Îşi dorea o victorie de-a Austriei sau un rezultat de egalitate. N-a ieşit. Ieri, la amiază, ora 16:30, s-a întors în ţară. În timp ce făcea calcule în vederea menţinerii României în cursa pentru calificarea la CM, a mai dat un necaz peste el. Absolut halucinant, el s-a trezit cu doi procurori la scara avionului, care l-au invitat să-i însoţească. "Unde să merg? Am treabă, mă aşteaptă presa să le dau declaraţii după meci", a ripostat Piţurcă fără efect asupra celor doi oameni la costum. Mai mult, i-a fost ridicat şi paşaportul. În momentul în care a fost informat că va fi reţinut, Piţurcă a dat un telefon, a vorbit cu cineva şi a încercat să dea unuia dintre procurori aparatul pentru a discuta. Presa a aşteptat afară degeaba să apară Piţurcă, totul întâmplându-se în spatele zonei publice. Informaţia a fost făcută publică de către un pasager al avionului în care a călătorit şi Piţurcă. Iovan şi Apolzan au fost lăsaţi să plece.

"ESTE UN ABUZ"
Victor Piţurcă a fost ridicat de procurori de pe Aeroportul Otopeni, în baza unui mandat de aducere, pentru că ar fi refuzat să se prezinte la audieri atunci când a fost citat în "Dosarul Valiza". "Victor Piţurcă nu e reţinut. Nu a fost dispusă o asemenea măsură împotriva sa, ci doar a fost ridicat pentru ca, în baza mandatului de aducere, să vină, până la urmă, în faţa anchetatorilor. Victor Piţurcă nu a dat curs mai multor citaţii în acest sens, aşa că s-a dispus luarea acestei măsuri", au confirmat cei de la DNA. E posibil ca să existe respectivul mandat de aducere. Doar că modul în care a fost pus în practică, reţinere la scara avionului, este absolut jalnic! Piţurcă a plecat de la DNA în jurul orei 18:15. "Ce a făcut DNA este un abuz. Învinuirea ce mi se aduce este de favorizarea infractorului", a spus Piţurcă după ce a părăsit sediul DNA.


Pus sub învinuire

Procurorii au emis mandat de aducere pe numele lui Piţurcă, întrucât, "fiind citat anterior în mai multe rânduri, la domiciliu, la locul de muncă, dar şi telefonic, acesta nu a dat curs citaţiilor şi nu s-a prezentat la sediul DNA", se arată într-un comunicat al DNA. Mandatul de aducere a fost emis în conformitate cu art. 183 din Codul de Procedură penală, potrivit căruia "o persoană poate fi adusă în faţa organului de urmărire penală sau a instanţei de judecată pe baza unui mandat de aducere, dacă fiind anterior citată nu s-a prezentat, iar ascultarea ori prezenţa ei este necesară". Mandatul de aducere a fost executat ieri, în conformitate cu art. 184 din Codul de procedură penală. Tot ieri, procurorii i-au prezentat lui Piţurcă învinuirea reţinută în sarcina sa în dosarul nr. 95/P/2006 şi anume favorizarea infractorului. În acelaşi dosar, mai sunt urmărite şi alte persoane. Piţurcă ar fi semnat, ca martor, precontractul încheiat, în fals, între Gigi Becali şi un om de afaceri din Cluj, Radu Marino, pus şi el sub învinuire, după ce la 7 mai procurorii din Cluj au găsit suma de 1,7 milioane de euro la cinci apropiaţi de-ai lui Becali.

×
Subiecte în articol: sport piţurcă aducere