x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport POLI IAŞI – CFR CLUJ 1-0 - Lider în colaps

POLI IAŞI – CFR CLUJ 1-0 - Lider în colaps

de Marius Mihalcea    |    24 Mar 2008   •   00:00
POLI IAŞI – CFR CLUJ 1-0 - Lider în colaps

Trupa lui Ioan Andone a capotat şi ea pe terenul unde Steaua a pierdut în prima rundă a minireturului, iar lupta pentru titlu, care părea la un moment dat încheiată, s-a redeschis.

Trupa lui Ioan Andone a capotat şi ea pe terenul unde Steaua a pierdut în prima rundă a minireturului, iar lupta pentru titlu, care părea la un moment dat încheiată, s-a redeschis.

 

 

O  dată cu înfrângerea suferită în Dealul Copoului, clujenii au ajuns la cinci meciuri consecutive fără victorie în deplasare, iar pronosticul lui Gigi Becali, care a spus că Steaua o va detrona pe CFR până la Paşti, are şanse considerabile să se împlinească.

 

 

 

MĂRTURIE. La 24 de ore după eşecul de la Iaşi, preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, a analizat situaţia în care se găseşte echipa din Gruia. “Jocul nostru nu mai este la fel ca cel din toamnă, nu mai avem ocaziile de gol de-atunci, nu mai avem prospeţime, dar asta e problema noastră şi noi suntem cei care trebuie să o rezolvăm. După meciul acesta sunt supărat din două motive: unul, pentru că echipa nu a jucat nimic, am avut un singur şut pe poartă, iar cel de-al doilea este constituit de faptul că rezultatul final este fals, stabilit de arbitru”, a declarat oficialul lui CFR.

 

 

ESTIMARE. Referindu-se la şansele pe care le mai are CFR la titlu, Mureşan nu a scăpat-o din vedere pe Steaua. “Şanse la titlu mai avem, cu toate că Steaua este ajutată sistematic de arbitri, iar aceste greşeli ale cavalerilor fluierului înclină balanţa, în mod direct şi indirect, în favoarea echipei din Ghencea. Pentru a cuceri titlul trebuie să ne batem mai mult decât am făcut-o în prima parte a campionatului, fiindcă de-acum luptăm împotriva unui întreg sistem. Jucătorii noştri sunt descumpăniţi, dezamăgiţi de ceea ce se întâmplă în Liga 1, fiindcă e o diferenţă clară între modul în care e tratată Steaua de arbitri şi cum suntem trataţi noi. Din cinci meciuri, Steaua a fost ajutată în trei rânduri, cu noi, unde a fost furt pe faţă, îmi asum afirmaţia şi răspund pentru ea în faţa oricui, cu Urziceni şi cu Rapid, unde s-a întâmplat ce s-a întâmplat, în timp ce noi am fost dezavantajaţi în trei rânduri”, a declarat preşedintele grupării din Gruia.

 

marius.mihalcea@jurnalul.ro

 

 

 

Păreri împărţite la penalty

 

 

Transformată de Andrei Cristea, lovitura de la 11 metri care a făcut diferenţa a fost contestată la final de clujeni. Preşedintele CCA, Gheorghe Constantin, care este totodată şi tatăl centralului care a condus meciul, Augustus Constantin, a spus: “Este posibil să nu fi fost lovitură de la 11 metri, dar nu mă pronunţ. Oricum, dacă analizăm arbitrajul o să vedem că nu există meciuri aranjate sau echipe favorizate”. Augustus Constantin a dictat penalty pentru Poli în minutul 71, considerând neregulamentară intervenţia în careu a lui Dani asupra lui Bersnjak. Chestionaţi pe marginea acestei faze, foştii mari arbitri Adrian Porumboiu şi Ion Crăciunescu au avut păreri diferite. “A fost simulare, fiindcă din ceea ce am văzut nu a existat nici un contact între cei doi jucători”, a spus Crăciunescu. “Apărătorul a comis o imprudenţă. Este penalty clar!”, a afirmat Porumboiu.

 

 

 

Sancţiune

 

 

 

Pentru faptul că a vrut să scoată echipa de pe teren la scurt timp după ce Poli a înscris unicul gol al meciului, Trică nu va scăpa nesancţionat. “Eu n-am vrut nici o clipă să scot echipa de pe teren, ci Trică a intenţionat să facă treaba asta. Voi lua măsuri împotriva lui pentru că nu are voie să facă aşa ceva. În retur, jucătorii mei au dat dovadă de multă nervozitate. De vină pentru această stare de spirit suntem însă noi, oamenii de fotbal, fiindcă noi ar trebui să îndemnăm la calm, nu să dăm tot felul de declaraţii războinice”, a spus antrenorul clujenilor, Ioan Andone. Eliminat în partida cu Poli, Trică nu va avea drept de joc runda viitoare, când CFR va întâlni Dinamo în “Ştefan cel Mare”. În afara lui Trică, în meciul contra campioanei lui Andone îi va mai lipsi Dani, acesta fiind suspendat în urma cartonaşului galben încasat la Iaşi. Totodată, pentru că Augustus Constantin l-a trimis în tribune, Andone nu va putea nici el să ia loc pe banca de rezerve cu Dinamo. În locul lui Trică, “Fălcosul” îl va folosi, cel mai probabil, pe Manuel Jose.

×
Subiecte în articol: sport