x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Poli Iaşi: Popa a demisionat!

Poli Iaşi: Popa a demisionat!

de Mihai Igirosanu    |    02 Noi 2008   •   00:00
Poli Iaşi: Popa a demisionat!

Cel mai longeviv antrenor din Liga 1, Ionuţ Popa, a demisionat vineri seară de la cârma Politehnicii Iaşi după ce echipa sa nu a reuşit decât o remiză, 1-1, în Dealul Copoului, cu Pandurii Târgu-Jiu. Popa este de patru ani pe banca tehnică a echipei moldovene.

Imediat după meci, Popa era realmente devastat, anunţând scurt că renunţă. “Gata! Plec de la Poli Iaşi! Sâmbătă îmi fac bagajele şi plec la Arad! Nu mai pot aşa. De trei luni de zile eu nu mi-am luat salariul. Sunt jucători care nu au luat bani din iulie. Eu nu mai pot continua în condiţiile acestea. Eu sunt un luptător, dar nu mai pot. Nu pot lucra cu jucători nemulţumiţi. Tot ni s-a promis că se vor da bani, dar nu s-a întâmplat nimic. Eu nu pot sta aşa, să mă înjure lumea din tribună din cauza faptului că jucătorii nu vor să joace”, a declarat Popa pentru GspTV. La conferinţa de presă, antrenorul a fost foarte scurt: “Am anunţat jucătorii că din acest moment nu mă mai prezint la echipă. Nu poţi lucra cu jucători care nu pot să joace. Vă mulţumesc, bună seara!”, a anunţat Popa, după care s-a ridicat şi a părăsit sala fără a mai oferi alte amănunte.

 TENTATIVE. Tehnicianul a precizat că preşedintele Sorin Boca şi jucătorii au încercat să-l convingă să nu plece, dar este decis să nu mai antreneze formaţia din Iaşi. “Când am plecat de la stadion, preşedintele Sorin Boca a venit cu mine acasă, cu maşina, şi a încercat să mă convingă să nu plec. Şi antrenorul secund, Narcis Ciocârlan, a venit cu un mesaj de la jucători, să mă răzgândesc, spunând că ei nu mai vin la antrenamente dacă eu plec. Eu am luat o decizie şi aşa rămâne!”, a confirmat antrenorul la două ore după remiza cu gorjenii. Pe de altă parte, primarul Iaşului şi preşedintele de onoare al clubului Politehnica, Gheorghe Nichita, a declarat vineri seară că Ionuţ Popa se va răzgândi. “Ionuţ Popa va rămâne la Poli Iaşi! Omul acesta, de care sunt legat sentimental, a făcut multe lucruri bune pentru Poli Iaşi şi are un caracter deosebit. Poate că are şi el partea lui de vină pentru situaţia în care se află echipa acum, însă nu trebuie să uităm că acţionarii care au promis că vor investi la club nu şi-au făcut treaba. Şi jucătorii au partea lor de vină. Nu trebuie să acţionăm la cald şi sper ca în zilele viitoare să facem o analiză şi să vedem cum rezolvăm problemele”, a spus Nichita. Şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Politehnicii Iaşi, Petru Radu, a spus că Ionuţ Popa a acţionat la cald: “Sunt convins că domnul Popa a spus la nervi că pleacă. Aşteptăm să fie calm şi atunci vom discuta cu el. Vom respecta orice decizie va lua”.

×
Subiecte în articol: sport iasi popa poli iaşi