x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Poli Timişoara - Cfr Cluj 1-0: S-au inclinat la final

Poli Timişoara - Cfr Cluj 1-0: S-au inclinat la final

de Marius Mihalcea    |    17 Dec 2007   •   00:00
Poli Timişoara  -  Cfr Cluj 1-0: S-au inclinat la final
Sursa foto: rpressport.ro /

Rapidiştii şi steliştii exultă! Trupa lui Ioan Andone a inregistrat aseară prima infrăngere din acest campionat, iar lupta pentru titlu s-a redeschis. Killer-ul ardelenilor a fost ex-stelistul Aliuţă.

Rapidiştii şi steliştii exultă! Trupa lui Ioan Andone a inregistrat aseară prima infrăngere din acest campionat, iar lupta pentru titlu s-a redeschis. Killer-ul ardelenilor a fost ex-stelistul Aliuţă.

Un singur minut i-a despărţit pe clujeni de un Crăciun fericit pe de-a-ntregul! Aruncat in luptă de Duşan Uhrin jr abia in minutul 86, Marian Aliuţă a luat o acţiune pe cont propriu, a driblat doi adversari şi a şutat imparabil de la 20 de metri direct in vinclul porţii lui Nuno Claro: 1-0 Poli. Şi primul eşec al CFR-ului din acest sezon.

REACŢII. "Am avut un parcurs de excepţie pănă la acest joc, păcat că l-am stricat acum. In fotbal nu există insă echipe invincibile. Greşeala noastră a fost că n-am dublat in zona din care a inscris Aliuţă, l-am lăsat să şuteze. Chiar dacă sunt de părere că am avut neşansă, n-aveam voie să pierdem acest meci. Ar fi fost prea frumos să căştigăm şi la Timişoara", a declarat după meci antrenorul grupării din Gruia, Ioan Andone. Preşedintele ardelenilor, Iuliu Mureşan, nu a părut foarte dezamăgit de rezultat. "Deşi Poli a făcut un meci bun, cred că victoria Timişoarei este nemeritată. Noi am avut ghinion, pentru că, in rest, terenul a fost foarte bun, la fel şi arbitrajul lui Alexandru Tudor. Am pierdut in urma unei execuţii de excepţie. O să ne intărim, avem pregătite căteva surprize, şi tot noi o să luăm campionatul", a spus Mureşan. Patronul lui Poli, Marian Iancu, a confirmat la final că jucătorii bănăţeni vor incasa fiecare pentru acest succes căte 25.000 de dolari: "E vorba de nişte prime cumulate, pe care eu le blocasem după nişte rezultate nesatisfăcătoare, şi nu se pune problema să nu le achităm. Ne dorim să ajungem in Cupa UEFA".

Calcule

Cu 46 de puncte după 19 etape, CFR Cluj simte puternic in ceafă răsuflarea Rapidului. Giuleştenii au 38 de puncte, iar, dacă vor căştiga miercuri, restanţa cu Ceahlăul, de la Piatra Neamţ, se vor apropia la doar cinci puncte de echipa lui Ioan Andone. In lupta pentru titlul, celelalte două forţe ale Ligii 1, Steaua şi Dinamo, care au 38, respectiv 32 de puncte, vor avea de recuperat la primăvară un handicap de opt, respectiv 14 puncte. Şi Steaua, şi Dinamo vor juca anul viitor cu CFR pe teren propriu.

Satisfacţie

"Mă bucur că a căştigat echipa. Nu mă aşteptam să inscriu, mai ales că nici nu apucasem să mă incălzesc. Erau insă ultimele cinci minute ale meciului şi trebuia să dau totul. Ne dorim să terminăm intre primele patru echipe şi sper s-o ţinem tot aşa, să căştigăm şi in deplasări"

Marian Aliuţă

marius.mihalcea@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport