x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Poli Timisoara - Suparare pe Bega

Poli Timisoara - Suparare pe Bega

de Marius Mihalcea    |    17 Ian 2007   •   00:00
Poli Timisoara  -  Suparare pe Bega

Banatenii vor sa schimbe decizia FRF. Directorul executiv al gruparii de pe Bega, Gheorghe Chivorchian, nici nu vrea sa auda de hotararea Comitetului Executiv, care prevede ca o echipa nu poate trece pe foaia de joc decat cinci extracomunitari.

Avand nu mai putin de sapte jucatori in lot care provin din alte tari decat cele membre ale Uniunii Europene, Poli Timisoara este cea mai afectata grupare din Liga 1 de hotararea Comitetului Executiv al FRF adoptata luni. Nigerienii Ifeany Emeghara si Peter Omoduemuke, armeanul Artiom Karamyan, sarbii Ersin Mehmedovic si Vladimir Gluscevic, senegalezul Gueye Mansour si australianul Jonathan McKain. Acestia sunt extracomunitarii lui Poli, lor putandu-li-se adauga inca doi, australianul John Wayne Shroj si nigerianul Abiodun Agunbiade. Potrivit deciziei Comitetului Executiv, numai cinci dintre ei pot figura pe foaia de joc a unui meci. Mai mult, doar trei pot fi simultan pe teren, ceilalti doi fiind nevoiti sa stea pe banca de rezerve.

VEHEMENT. O situatie cat se poate de neplacuta pentru banateni, care au luat imediat pozitie. "Nu se poate lua o asemenea hotarare incredibila! Incerc sa gasesc o rezolvare si sper sa nu fie o decizie finala", a iesit la atac directorul executiv al "alb-violetilor", Gheorghe Chivorchian. Oficialul timisorenilor, care este si membru in Comitetul Executiv ca reprezentant al cluburilor din liga a doua, considera ca argumentele care au stat la baza modificarii articolului 16.7.2 din ROAF sunt de-a dreptul puerile: "Mi s-a spus ca e vorba despre fotbalul romanesc, despre protejarea valorilor nationale si alte motive de astea, aiurea, insa nici un argument de acest gen nu sta in picioare. Le-am zis ca aduc trei fotbalisti din Ungaria, trei din Cehia si trei din Letonia. Au spus ca aia e altceva! Pai, nu tot de protejarea fotbalistului roman e vorba?".

Chivorchian a mentionat apoi ca "vom face un memoriu si sper ca, daca nu un an, macar sase luni sa ne lase sa facem ceva". In cazul in care demersul oficialilor lui Poli nu va avea sorti de izbanda, extracomunitarii din lotul lui Alin Artimon vor putea juca doar prin rotatie.
Si altii au probleme

Nu doar Poli Timisoara are de suferit de pe urma deciziei luate de Comitetul Executiv al FRF, ci si Pandurii Targu-Jiu, care are sase extracomunitari, Universitatea Craiova si Otelul Galati, fiecare cu cate cinci jucatori in lot care nu provin din tari membre ale UE. De altfel, antrenorul Stiintei, Stefan Stoica, a reactionat prompt: "Aceasta decizie este ciudata si luata in pripa. Daca am fi stiut, n-am fi adus atatia jucatori straini in aceasta perioada. Acum avem cinci jucatori foarte valorosi, iar doi dintre ei vor fi obligati sa stea pe banca. Acest lucru nu imi convine". Tot cu cinci extracomunitari in lot, dintr-un numar total de 11, majoritatea portughezi, oficialii lui CFR Cluj nu sunt insa impotriva masurii adoptate de Comitetul Executiv. "Noi am fost mai destepti decat altii si ne-am orientat catre jucatori comunitari", a spus presedintele ardelenilor, Iuliu Muresan. Neinteresate de subiect sunt Farul, Unirea Urziceni, Steaua, Dinamo, Rapid, FC Vaslui, Poli Iasi si FC National, care n-au mai mult de doi extracomunitari in lot.
CLEMENTA
"Vom respecta decizia, dar vom depune un memoriu catre FRF si LPF, pentru ca avem nevoie de cel putin un an pentru a ne putea vinde jucatorii extracomunitari pe sume bune. Am investit o gramada de bani in extracomunitari, iar multi dintre ei erau titulari. Daca nu se schimba nimic ii vom vinde, dar nu putem sa-i vindem la prima strigare"
  • Marian Iancu, patron Poli Timisoara
  • ×
    Subiecte în articol: sport poli executiv poli timisoara