x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Pregătiseră rugul pentru Gigi"

"Pregătiseră rugul pentru Gigi"

27 Iul 2008   •   00:00
"Pregătiseră rugul pentru Gigi"

STEAUA  ●  Ioan Becali a început seria dezvăluirilor
Fostul agent FIFA Ioan Becali, actualmente deţinător al firmei Becali Sport, alături de fratele său, Victor, a rupt tăcerea vineri seară, la Kanal D, vorbind despre multe din subiectele arzătoare din fotbalul românesc.



STEAUA  ●  Ioan Becali a început seria dezvăluirilor
Fostul agent FIFA Ioan Becali, actualmente deţinător al firmei Becali Sport, alături de fratele său, Victor, a rupt tăcerea vineri seară, la Kanal D, vorbind despre multe din subiectele arzătoare din fotbalul românesc.

Cel mai versat personaj din familia Becali a abordat şi demiterea din Ghencea a celui mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor, Gheorghe Hagi. "Gică nu m-a întrebat cînd s-a dus la Steaua, nu a spus nimic, atunci eram certat cu Gigi. Gigi mi-a recunoscut că trebuia să mai aibă răbdare cu Hagi măcar pentru două sau trei luni. Oricum, relaţia lor a fost delicată", a dezvăluit Ioan Becali.

ATAC. Fostul impresar a vorbit, inevitabil, şi despre scandalul monstru iscat între Steaua şi conducerea FRF, preşedintele Mircea Sandu şi tandemul executiv, Ionuţ Lupescu – Florin Prunea. "Lupescu se acuză singur. Să se termine o dată cu cumetriile în fotbal. Cînd m-am dus la Dinamo, am terminat cu toate cumetriile lui Borcea. I-am spus şi lui Gigi: foarte rău că ai devenit naş. Dacă va veni Gică Popescu la FRF, va veni la alegeri în mod natural. Eu nu vreau să-l schimb pe Mircea Sandu. A, dacă toţi cred că e mai bine să-l schimbe, e altceva. Să-l dea cei de acolo în primire pe Sandu, să spună că şeful i-a obligat. Dacă ei recunosc că i-a forţat Sandu, atunci să ne lase Sandu. Niciodată comisiile n-au fost independente, eu şi Vasile Şiman am influenţat la o Adunare Generală, cînd eram la Dinamo, ca unele comisii de la LPF să meargă la FRF şi îmi pare rău acum. Toate comisiile, inclusiv de arbitri, trebuie să aibă sediu separat, e clar că sînt la dispoziţia FRF". Ioan Becali a menţionat că norocul vărului său, Gigi Becali, care "dormea în trening", a fost preşedintele CAF, altfel Steaua nu mai era în cupele europene. "Valiza era pentru Universitatea Cluj, să joace corect. Conducătorii FRF pregătiseră să-l pună pe rug pe Gigi. Cît n-am vorbit cu vărul meu, au profitat alţii, dar nu o vor mai face, vom fi aliaţi pe viaţă. Dacă nu eram certaţi, nu mai era structura asta în fotbalul românesc. Acest Kaiser, Lupescu, în care lumea avea încredere, că vine din Germania, a greşit, e caz de DNA, să-l dea în primire pe Sandu sau să-şi dea demisia. Vreau să se termine nelegiuirile din fotbalul românesc. Voi fi comisarul Catani. Lupescu să-şi dea demisia de onoare, pentru că e un Kaiser. Dacă tăcea, filosof rămînea, dar a spus ce a vorbit cu Florea, l-a pus pe Mircea Sandu într-o postură ingrată", a comentat Ioan Becali, adăugînd că "nu este exclus ca Rapid să fi venit cu bani spre Federaţie".

TRANSFERURI. Becali a lămurit şi relaţia pe care o are cu selecţionerul Victor Piţurcă. "Face cum vrea el, bagă pe cine vrea el, acum plăteşte oalele sparte." Fostul impresar a abordat şi subiecte legate de transferuri sau de organigrama şi de influenţa Stelei. "Chivu a vrut neapărat la Inter. Am cerut comision 3,5 milioane preşedintelui Realului, Ramon Calderon. Numai că el dădea două, iar Interul, prin Massimo Moratti, mi-a dat suma cerută. În cazul negocierilor cu Celtic, pentru Tamaş, nu s-a discutat nici un comision. Luni, cluburile vor pune totul la punct. Comisionul mi-l va da Celtic, între 2% şi 10% din contract. Două milioane am luat pentru Mutu cînd s-a transferat la Inter. Într-o zi ne vom socoti cu Mutu, vom vedea dacă avem noi să-i dăm bani lui sau el nouă." Despre Steaua, Becali a spus: "Nu din cauza mea a plecat Adrian Ilie, nu m-am certat cu el. Goian poate pleca de la o zi la alta, vor mai veni echipe să-l ia, dar nu e uşor. Steaua vrea o sumă consistentă, iar Goian un contract bun. Gigi nu mi-a propus să vin oficial la Steaua, dar nu aş merge eu niciodată".

×
Subiecte în articol: sport steaua sandu gigi becali