x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Prima reunire dupa "Generatia de Aur"

Prima reunire dupa "Generatia de Aur"

16 Aug 2004   •   00:00

Ieri, la ora 13:00, jucatorii echipei nationale s-au reunit la Casa Fotbalului in vederea meciului care va avea loc miercuri, in Giulesti, contra Finlandei. Selectionerul Iordanescu are mari probleme de efectiv inaintea debutului in preliminariile CM 2006.

PAUL ANDONE, MIHAI IGIROSANU

"Avem nevoie sa fim iubiti si apreciati de toata lumea din interiorul sau apropierea fotbalului romanesc. Ar fi prea mult ca dupa cele doua calificari ratate sa mai apara inca un insucces", a sunat apelul selectionerului Anghel Iordanescu inaintea unei campanii de calificare care ne poate redresa sau arunca definitiv in mediocritate.

PROBLEME. Din tabara "tricolora" lipsesc cativa jucatori importanti, fapt care l-a transformat pe "General" intr-un om foarte preocupat. "Avem multe probleme, in special de sanatate, dar si din cauza lipsei de activitate. In primul rand ne lipsesc oamenii de baza, cum sunt Chivu sau Ganea. Mitea a fost convocat, dar s-a accidentat, la fel ca si Marica, jucator care, probabil, va disparea si el din lot. L-am vrut pe Stelea, dar n-a reusit sa-si gaseasca echipa, situatie in care se afla si Contra, care ramane un om de baza pentru mine", a detaliat Iordanescu.

OPTIMIST. Cu toate acestea, Iordanescu s-a declarat optimist in privinta deznodamantului meciului cu finlandezii, dezvaluind ca Sabin Ilie este o varianta de rezerva in cazul in care Ma-rius Niculae nu va putea fi apt pentru meciul de miercuri. "Nu ma gandesc la un semiesec sau la un esec, ci doar la o victorie." Selectionerul a mai deplans inca o data aria restransa de selectie pe care o ofera campionatul intern. "Am luat in calcul si diferenta de gabarit in favoarea adversarilor, dar imi este greu sa gasesc solutii in tara. Fotbalul romanesc inca produce, sunt talente, dar eu am nevoie de certitudini, a incheiat Iordanescu.

INCREZATOR

"Nu ne e frica decat de Dumnezeu. Cred ca sunt in asentimentul colegilor mei cand spun ca nu ne temem de nici o echipa. Sper sa-mi revin cu prilejul acestui meci la echipa nationala" - Mihaita Plesan

OBIECTIV

"Este foarte important startul, consider chiar ca meciul cu Finlanda este unul decisiv, pentru ca jucatorii trebuie sa aiba un moral bun in vederea meciului cu Cehia. Avem nevoie de un stadion plin" - Mircea Sandu

GANEA

La Casa Fotbalului si-a facut aparitia si Ionel Ganea, jucatorul lui Wolverhampton urmand a se opera marti, in Anglia, din cauza leziunii ligamentelor incrucisate. "Voi pleca la ora 16:00 inapoi in Anglia. Nici nu ma gandesc sa nu vad meciul cu Finlanda. Daca nu ma lasa sa-l vad in spital, nici o problema. Fug! Am venit sa le urez bafta baietilor si sa le spun ca sunt cu sufletul alaturi de ei", a declarat "Ganezul".

FANATIK

In aceasta seara, cu incepere de la ora 21:00, la emisiunea "Fanatik Show", difuzata de TV Sport, Horia Ivanovici ii va avea ca invitati pe patronul Stelei, Gigi Becali, directorul sportiv al lui Dinamo, Cristian Borcea, si portarul Bogdan Stelea, aflat in prezent in cautarea unei echipe. Pe timpul emisiunii, Horia Ivanovici va intra in direct cu stadionul Giulesti, pentru a dialoga cu selectionerul echipei nationale, Anghel Iordanescu.
×
Subiecte în articol: sport