x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Primul polonez din Divizia A

Primul polonez din Divizia A

05 Mar 2004   •   00:00

Formatia pregatita de Ion Moldovan l-a transferat pe Lukasz Kubik, acesta fiind primul jucator polonez din istoria fotbalului romanesc.

Mijlocasul polonez Lukasz Kubik, in varsta de 26 de ani, a semnat marti seara un contract cu FC Arges valabil pana la finalul campionatului, cu posibilitate de prelungire.

SUMA NORMALA. Chiar daca antrenorul Ion Moldovan si-a manifestat mai demult dorinta ca jucatorul sa fie achizitionat, acest lucru a fost intarziat de absenta din tara a impresarului Octavian Marin. Detaliile financiare ale contractului nu au fost dezvaluite, dar directorul executiv al clubului din Trivale, Viorel Ilinca, a marturisit ca suma de bani pe care Kubik o va primi este una in limitele clubului pitestean, apropiata de cea pe care o incaseaza si ceilalti jucatori.

ERA LIBER. In momentul in care a semnat cu FC Arges, mijlocasul polonez era liber de contract, clubul din Trivale achizitionandu-l gratis. Transferul lui Kubik a fost inregistrat ieri la LPF, jucatorul putand evolua din prima etapa, atuncii cand "Vulturii violeti" vor intalni in deplasare pe Dinamo. "Kubik este un jucator cu experienta, care a evoluat pentru echipe din Polonia si Belgia. Antrenorii au fost multumiti de la inceput de el. Acum ramane sa dea randament si la jocurile oficiale. Sper ca el sa umple golul ramas dupa plecarea lui Dica", a declarat Paul Schiaucu, presedintele lui FC Arges.

"Nu exista diferente fata de Polonia"

  • Jurnalul National: Lukasz, esti fericit ca ai semnat?

    Lukasz Kubik: Sunt bucuros ca pot juca intr-o echipa serioasa. Sunt multumit de alegerea facuta si sper sa pot ajuta echipa sa nu retrogradeze. Intre fotbalul polonez si cel romanesc nu exista mari diferente.

  • Ce parere ai despre noua ta echipa?

    Exista in lot cativa jucatori cu experienta, fotbalisti foarte buni. Inceputul va fi foarte greu. Nu cunosc prea multe despre FC Arges. Pana sa vin in Romania stiam doar de cateva echipe din Bucuresti, dar acum am timp sa invattotul. Daca voi fi multumit, il voi chema la FC Arges si pe fratele meu, care acum evolueaza in Belgia.


( SORIN ANGHEL )
×
Subiecte în articol: sport