x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Prunea, acoperit din nou de oficialii FRF

Prunea, acoperit din nou de oficialii FRF

23 Iun 2009   •   00:00
Prunea, acoperit din nou de oficialii FRF
Sursa foto: Razvan Pasarica/rpressport.ro

Pus sub acuzare de DNA pentru trafic de influenţă şi luare de mită, Florin Prunea rămâne angajat al FRF. Comitetul Executiv al forului prezidat de Mircea Sandu a considerat ieri că nu se impune suspendarea din funcţie a directorului de relaţii internaţionale decât dacă va fi trimis în judecată.



Cec în alb pentru Florin Prunea (foto stânga), cu dedicaţie de la Mircea Sandu! Aşa s-ar putea caracteriza decizia de ieri a Comitetului Executiv al FRF, care a stabilit că momentan nu se impune punerea pe liber a directorului de relaţii internaţionale, în pofida faptului că acesta a fost inculpat oficial de DNA pentru trafic de influenţă şi luare de mită în scandalul arbitrajelor, după ce ar fi primit peste 10.000 de dolari de la Cornel Penescu. Deşi există o puternică presiune în ultima perioadă pentru îndepărtarea lui Prunea, cel puţin până la elucidarea cazului, oficialii federali au considerat că acesta trebuie să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie. Într-un comunicat remis ieri pe site-ul oficial, FRF susţine că Prunea va fi suspendat doar dacă va fi trimis în judecată, până atunci acesta trebuind doar să nu-şi exercite funcţia, obligaţie de altfel trasată de DNA fostului internaţional la prezentarea dosarului. Potrivit FRF, Prunea se află acum în concediu de odihnă, de la data de 29 mai până la 30 iunie. "Menţionez că niciodată nu am fost de acord cu acţiuni de natură să afecteze principiile de bază ale fotbalului românesc şi, mai ales, integritatea competiţiilor organizate la nivel naţional şi, indiferent ce afirmă, cu rea-credinţă, unii sau alţii, am solicitat întotdeauna angajaţilor FRF, conducătorilor din fotbalul românesc, arbitrilor şi jucătorilor să respecte legea, precum şi regulamentele sportive aplicabile în activitatea fotbalistică", se scrie în comunicatul Comitetului Executiv, sub semnătura lui Mircea Sandu.

Timişoara, ultim avertisment
După ce jucătorii lui FC Timişoara au refuzat să participe la festivitatea de premiere care a urmat finalei Cupei României, pierdută de bănăţeni cu 0-3 în faţa lui CFR Cluj, Comitetul Executiv a hotărât ieri ca gruparea lui Marian Iancu să primească un ultim avertisment. În acelaşi timp, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, s-a angajat ca, în cel mai scurt timp, FC Timişoara să trimită o scrisoare publică de scuze pentru gestul comis. În altă ordine de idei, s-a stabilit ca Supercupa României, în care se vor întâlni câştigătoarea campionatului, Unirea Urziceni, şi cea a Cupei, CFR Cluj, să fie programată la 26 iulie, la Bucureşti.

×
Subiecte în articol: sport