x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rădoi a lăsat naţionala mică fără dinamovişti

Rădoi a lăsat naţionala mică fără dinamovişti

de Theodora Şutiu    |    30 Mai 2019   •   12:30
Rădoi a lăsat naţionala mică fără dinamovişti

Selecţionerul naţionalei de tineret, Mirel Rădoi, a ales jucătorii care vor reprezenta România la Campionatul European U21, turneu găzduit de Italia și San Marino, în perioada 16-30 iunie 2019. Din lot fac parte patru jucători de la FCSB, şase de la Viitorul, dar niciunul de la Dinamo.

Mirel Rădoi spune că şi-a dorit o echipă echilibrată şi omogenă care să nu fie afectată de o schimbare: „Am încercat să aducem un echilibru pe fiecare post, în fiecare departament, să creăm practic un profil de jucător, astfel încât oricine va intra să nu se simtă. Din păcate, a trebuit să ne oprim la 23, pentru că așa ne-a cerut UEFA. Cei care sunt în față au avut continuitate, au contribuit și la campania de calificare. Să vă dau un exemplu. Deian a fost cu noi doar la ultimul cantonament din Spania. Era greu să-l aduc la EURO, în condițiile în care nu știam cum se comportă într-un meci oficial. Așa că am preferat să ne axăm pe jucătorii care au fost și în preliminarii”, a spus Rădoi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Atac subtil la patronii de cluburi

Întrebat de jurnalişti de ce Dinamo nu va avea niciun reprezentant la Campionatul European, Rădoi a explicat că selecţia nu s-a făcut în funcţie de echipa de club la care evoluează aceştia: „N-am stat niciun moment să număr câți jucători sunt de la un club sau de la celălalt, așa că nu mă aștept neapărat ca cineva de la Dinamo să mă tragă la răspundere, mă aștept să apară reacții de peste tot. M-aș bucura dacă ele ar fi argumentate și nu s-ar baza pe simple zvonuri sau speculații. De foarte multe ori se întâmplă ca nu numai unii conducători, dar și impresari să urmărească anumite interese. Noi nu facem parte din această categorie, încercăm să fim echidistanți, iar dacă facem o greșeală, aceasta nu este cu rea-credință”, a declarat antrenorul tricolorilor mici.

România U21 va fi una dintre cele 12 reprezentative prezente la EURO 2019 şi face parte din grupa C, alături de Franţa, Anglia şi Croația.

Lotul echipei României

Portari: Ionuț Radu (Genoa), Cătălin Căbuz (Hermannstadt), Andrei Vlad (FCSB)

Fundași: Cristian Manea (CFR Cluj), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa), Adrian Rus (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Alexandru Pașcanu (Leicester City), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Florin Ștefan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Radu Boboc (FC Viitorul)

Mijlocași: Tudor Băluță (FC Viitorul), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Ianis Hagi (FC Viitorul), Florinel Coman (FCSB), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș), Denis Drăguș (FC Viitorul), Vlad Dragomir (Perugia)

Atacanți: George Pușcaș (Palermo), Adrian Petre (Esbjerg fB), Andrei Ivan (Rapid Viena)

 

×