x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rafael Nadal va face din nou echipă cu Roger Federer, în septembrie, la Laver Cup

Rafael Nadal va face din nou echipă cu Roger Federer, în septembrie, la Laver Cup

03 Feb 2022   •   20:00
Rafael Nadal va face din nou echipă cu Roger Federer, în septembrie, la Laver Cup
Sursa foto: Hepta

Rafael Nadal și Roger Federer au confirmat că vor face echipă în cursul acestui an pentru cea de-a cincea ediție a Laver Cup, care va avea loc la The O2 Arena din Londra, în perioada 23-25 septembrie 2022.

Cei doi jucători vor reprezenta echipa Europei, care va înfrunta echipa mondială în încercarea de a păstra Cupa Laver pentru a cincea oară consecutiv, sub supravegherea căpitanului Bjorn Borg.

Nadal a uimit lumea tenisului într-o finală epică a Openului Australiei, duminică seara, revenind de la 0-2 la seturi, pentru a-l învinge pe rusul Daniil Medvedev și a deveni primul om din istorie care câștigă 21 de titluri de Grand Slam.

Federer, unul dintre primii care l-a felicitat pe marele său rival și prieten, este încântat că acesta i se va alătura la Londra pentru Laver Cup.

„Abia aștept să mă întorc în competiție în acest an, iar Laver Cup face parte din planul meu. Nu este niciun secret că iubesc acest eveniment și sunt super încântat să mă întorc la The O2 și la Londra, unul dintre cele mai mari orașe din lume", a declarat Roger Federer, de 20 de ori campion de Grand Slam, pentru site-ul oficial al organizatorilor.

„Rafa este o persoană incredibilă și o sursă de inspirație pentru mine și pentru nenumărate alte persoane din întreaga lume. Mi-a trimis un mesaj pe rețelele de socializare după Laver Cup de la Boston, anul trecut, sugerându-mi să jucăm la dublu la Londra și cu siguranță sunt pregătit pentru o revenire „Fedal" la Laver Cup!", a mai declarat Federer.

Nadal a participat de două ori la Laver Cup, la Praga și apoi din nou la Geneva în 2019.

El a făcut pereche cu Federer pentru primul și singurul lor meci de dublu la ediția inaugurală a Laver Cup de la Praga, în 2017, încântând fanii care s-au bucurat de experiența unică a rivalilor de o viață, deveniți coechipieri, atunci când i-au învins pe americanii Sam Querrey și Jack Sock, în trei seturi.

„Laver Cup este un eveniment unic și mi-a plăcut să particip la el", a declarat Nadal.

„I-am sugerat lui Roger că ar trebui să jucăm la dublu împreună la Londra și el pare dornic, așa că acum trebuie doar să-l convingem pe căpitanul nostru Bjorn!", a mai spus „matadorul”.

„Roger a fost o parte imensă din cariera mea, un mare rival, dar și un prieten adevărat. Să facem parte împreună din echipa Europei este grozav, iar dacă am putea eventual să mai jucăm încă o dată ca pereche de dublu, atunci ar fi o experiență cu adevărat specială pentru amândoi în această etapă a carierei noastre."

Căpitanul echipei Europei, Borg, este, bineînțeles, încântat să poată numi doi dintre cei mai mari jucători ai sportului ca primii doi căpitani în echipa Europei, pentru 2022.

„Nimic nu poate fi mai bun decât să îi putem selecta pe Rafa și Roger pentru Laver Cup de la Londra", a declarat Borg.

„Ceea ce tocmai a realizat Rafa la Australian Open weekend-ul trecut a fost incredibil. El întruchipează spiritul jocului nostru și suntem atât de norocoși să îi avem pe el și pe Roger ca modele pentru sportul nostru. Doi mari campioni, un oraș incredibil și un loc de desfășurare iconic - va fi cu adevărat memorabil."

„Am văzut pentru prima dată la Praga entuziasmul creat de Roger și Rafa jucând la dublu împreună. Apoi, la Geneva, simplul fapt de a-i avea unul lângă altul, antrenându-se reciproc și încurajându-și coechipierii de pe banca de rezerve a oferit tuturor o imagine a ceea ce îi face speciali."

Numită în onoarea legendei tenisului australian Rod Laver, Cupa Laver se joacă pe un teren negru spectaculos, care va fi construit în cadrul The O2, o arenă cu 20.000 de locuri. Competiția pe echipe, care durează trei zile, opune șase dintre cei mai buni jucători din Europa împotriva a șase dintre omologii lor din restul lumii.

×
Subiecte în articol: rafael nadal roger federer