x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rafinament si agresivitate japoneze

Rafinament si agresivitate japoneze

26 Feb 2004   •   00:00

Accord, modelul de top al constructorului japonez Honda si Marele Premiu al concursului "Jurnalului National", a reusit sa impresioneze in Romania, unde a fost numita masina anului la clasa premium-medie.

Principalele motive pentru a recomanda o Honda Accord sunt acelea ca este o masina cu un pret foarte bun, care porneste de la 15.775 de euro, fara taxe, si poate ajunge pana la 22.075 euro, fara taxe, pentru versiunea de top, si ca are niste calitati dinamice senzationale. Pentru moment exista doar doua versiuni de motorizare, de 2 litri si 2,4 litri, pe benzina. Acestea dezvolta o putere de 155 de cai putere, respectiv 190 de cai putere.

CALITATE. Raportul foarte bun dintre stabilitatea si confortul Accordului fac din puternica masina japoneza un referent in clasa sa, premium-medie, unde ocupa primul loc in preferintele utilizatorilor. Filozofia celor de la Honda este aceea de a nu face din masinile lor niste produse "populare", ci mai degraba unele destinate cunosca torilor fini ai masinilor performante, atu cu care Accord se poate lauda nestingherit.

VITEZA. Modelul japonez ofera un raspuns foarte bun atunci cand este apasata pedala de acceleratie, atingand 100 km/h in 7,3 secunde, pentru versiunea de 2,4 litri, respectiv 8,4 secunde, pentru versiunea de 2 litri. De asemenea, viteza maxima atinsa de Accord este de 235 de kilometri pe ora. Consumul de combustibil este foarte bun pentru o masina cu un pronuntat caracter sportiv, "inghitind", in medie, 7,7 litri de benzina la 100 de kilometri (2,0 litri) si 9 litri la 100 de kilometri (2,4 litri).

STABILITATE. Tinuta de drum pentru modelul de top al celor de la Honda este foarte buna. Stabilitatea excelenta este data si de directia foarte rapida, care ajuta masina sa nu se balanseze foarte mult. Acest aspect sporeste confortul si placerea conducerii unui Accord. De asemenea, franarea rapidei nipone se face in conditii foarte bune, reusind sa ofere un sentiment de siguranta tuturor pasagerilor.
( CATALIN FAINISI )

×
Subiecte în articol: sport litri