x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Raman de decor

Raman de decor

10 Feb 2004   •   00:00

Comitetul Executiv al FRF a hotarat ieri infiintarea Comisiei de Recurs Federale. Decizia finala va fi luata pe 15 martie, in Adunarea Generala.

Noul organism se va ocupa de litigiile de munca si va fi format din 5 membri, total independent i, care nu vor putea face parte din asociatii de fotbal: "Vor fi juristi de marca si vom discuta cu peste 20 de persoane din Ministerul Justitiei, Curtea Suprema de Justit ie, Parchet si case de avocatura ", a precizat boss-ul FRF, Mircea Sandu.

DEGREVARE. Comitetul Executiv al FRF si Consiliul LPF nu vor mai judeca litigiile de munca, urmand a se ocupa doar de probleme organizatorice. Decizia Comisiei de Recurs Federale va fi definitiva. "Infiintarea acestei comisii duce la degrevarea de suspiciuni a membrilor Comitetului Executiv", a explicat "Nasu’".

CONSENS. Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a precizat ca noua comisie ar trebui condusa de oameni care nu au legaturi cu vreun club. "Propunerile se pot face pana pe 8 martie. Sunt multumit ca a existat colaborare intre LPF si FRF. Comitetul Executiv va raspunde doar de probleme organizatorice, vor fi obligatoriu 2-3 presedinti din Divizia A si va fi mai mult de decor. Soarta selectionerului va ramane in mana Comitetului Executiv", a spus acesta.

Corleone vrea 18 echipe in "A"
Presedintele Ligii, Dumitru Dragomir, a declarat ieri ca si-ar dori ca sistemul competitional sa includa 18 echipe in Divizia A si nu 16, cate activeaza in prezent. "Ar fi bine sa avem 18 echipe, chiar daca nu gasim fotbalisti buni pentru acestea. Cred ca ar fi in avantajul tuturor", a spus Dragomir. "Corleone" mai sustine ca Adunarea Generala a FRF, din 15 martie, ar putea lua in discutie acest aspect, insa daca va exista o decizie pozitiva, aceasta va intra in vigoare doar din sezonul 2005-2006.
Tot ieri s-a stabilit ca ultima etapa a actualei editii a Diviziei A sa se dispute pe 30 mai, in loc de 29 mai, iar finala Cupei Romaniei pe 3 iunie, in loc de 2 iunie. Returul Diviziei C va incepe pe 12 martie, in loc de 5 martie, cum era stabilit initial.

Buget de 5.300.000 euro
Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat ca bugetul estimat pentru 2004 este de 5.300.000 de euro. El a mai dezvaluit ca turneul pe care reprezentativa Romaniei il va efectua, in perioada 10-22 februarie, in Cipru, va costa 65.000 de euro.
In alta ordine de idei, presedintele Federatiei Engleze, Geoffrey Thompson, cel al Federatiei Malteze, Joseph Mifsud, si presedintele de onoare al celei cipriote, Marios Lefkaritis, vor efectua, pe 5 martie, o vizita in Bucuresti si vor participa la o sedinta a Comitetului Executiv al FRF. (PAUL ANDONE, MIHAI IGIROSANU)

×
Subiecte în articol: sport