x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rapid - "Emil Dica e un castig"

Rapid - "Emil Dica e un castig"

de Marius Mihalcea    |    20 Ian 2007   •   00:00
Rapid  -  "Emil Dica e un castig"

Copos a prins avant si nu mai conteneste cu laudele. Patronul gruparii din Grant considera ca Razvan Lucescu a fost inspirat atunci cand s-a decis sa-l mute pe Emil Dica pe flancul drept al liniei de mijloc, jucatorul remarcandu-se imediat pe noul post.

Copos a prins avant si nu mai conteneste cu laudele. Patronul gruparii din Grant considera ca Razvan Lucescu a fost inspirat atunci cand s-a decis sa-l mute pe Emil Dica pe flancul drept al liniei de mijloc, jucatorul remarcandu-se imediat pe noul post.

Formula de start a Rapidului in meciul de verificare cu Rosenborg Trondheim, incheiat cu victoria "alb-visiniilor", 4-2 la penalty-uri, care s-a disputat in cadrul turneului amical de la Maspalomas, l-a surprins placut pe George Copos. Patronul giulestenilor a subliniat faptul ca noua asezare a echipei, cu doi atacanti impinsi in loc de unul singur, dar si redistribuirea unor jucatori pe alte posturi au favorizat cresterea calitatii jocului trupei pregatite de Razvan Lucescu.

INCANTAT. Fostul vicepremier l-a remarcat in mod special pe Emil Dica, trecut de Lucescu junior din centrul compartimentului median pe flancul drept al acestuia, cu intentia de a-i crea concurenta lui Vali Badoi. "Mutarea lui Dica reprezinta un mare castig pentru noi, am fost incantat de prestatia lui", a punctat Copos. Acesta a continuat cu aprecierile: "De asemenea, am fost placut impresionat de noul sistem de joc, cu doi atacanti, si sunt convins ca in aceasta primavara vom vedea o cu totul alta fata a Rapidului". Patronul "alb-visiniilor" nu l-a uitat pe Ganea, care a poposit in Giulesti tocmai la dorinta sa. "Sosirea lui reprezinta poate cel mai mare castig al nostru in aceasta pauza competitionala. Ganea este rapidist suta la suta, chiar a insistat in vara sa vina la noi, dar atunci au aparut niste zvonuri cum ca nu ar fi dorit aici, si asta l-a deranjat, facandu-l sa aleaga Dinamo", a marturisit Copos.

AVERTISMENT. In timp ce la adresa jucatorilor si antrenorilor a avut numai cuvinte de lauda, Copos nu a ezitat sa-l urecheze pe directorul tehnic Grigore Sichitiu, care a esuat in tentativa de a-l aduce la Rapid pe macedoneanul Vlatko Grozdanovski: "Mie mi-ar fi placut foarte mult acest jucator si regret ca nu a ajuns in Giulesti. Grigore Sichitiu urmeaza sa caute alt jucator si isi va asuma atat satisfactia unui transfer, cat si riscul unui esec".

Tancul Sahtior
Tot in cadrul turnelului de la Maspalomas, formatia lui Mircea Lucescu, Sahtior Donetk, a invins echipa daneza Brondby cu scorul de 5-4. Razvan Rat, care a marcat un gol in minutul 45, la scorul de 3-2 pentru echipa sa, a explicat startul mai slab al lui Sahtior, condusa la un moment dat cu 2-0: "Noi suntem ca automobilele diesel. Acestea au nevoie sa fie incalzite dupa o pauza de iarna, dar cand incep sa func-tioneze la capacitate maxima, se transforma in tancuri".

Raspuns
Desi a lasat sa se inteleaga faptul ca nu este prea multumit de activitatea lui Grigore Sichitiu, Copos i-a contrazis pe oficialii Omoniei Nicosia, care au pus esecul transferului lui Grozda-novski pe seama neseriozitatii giulestenilor. "Le-am oferit cipriotilor 325.000 de euro, cu 75.000 mai mult decat era clauza de reziliere, dar nici un jucator in plus, asa cum s-a vehiculat. Doar ca ei voiau ca Vlatko sa semneze inaintea controlului medical."

IARASI FARA GOL
Rapid a pierdut meciul amical sustinut ieri la Maspalomas cu formatia daneza Brondby Copenhaga, la penalty-uri, scor 4-5, dupa executarea loviturilor de departajare, singurul penalty fiind irosit de Viorel Moldovan. La finalul celor 90 de minute, rezultatul a fost egal, 0-0. Razvan Lucescu a inceput partida in formula: Coman - M. Constantin, Maftei, Rada - E. Dica, Maldarasanu, C. Lazar, Perja - Zicu - Mazilu, Ganea.
MASA VERDE?
Forul de la Nyon a decis ieri sa excluda din Cupa UEFA echipa Feyenoord Rotterdam. Masura a fost luata ca urmare a incidentelor provocate de fanii batavi in timpul meciului cu Nancy, din faza grupelor. In locul lui Feyenoord, care ar fi urmat sa joace in "16-imi" cu Tottenham, nu s-a stabilit inca cine va evolua. Beneficiara a situatiei create ar putea fi Rapid, daca se va tine cont de coeficientul UEFA sau daca se vor lua in calcul rezultatele din grupe cu echipele calificate.

×
Subiecte în articol: sport