x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rapid - Lumini si umbre

Rapid - Lumini si umbre

de Vicentiu Neagoe    |    25 Iul 2005   •   00:00
Rapid - Lumini si umbre

Rapid a pierdut ultimul meci dinaintea partidei din Cupa UEFA cu UE Sant Julia, 0-2 cu AEK Atena. Giulestenii au revenit ieri in tara si se gandesc mai mult la ce adversar vor avea in turul doi preliminar.

Ultima partida din turneul helveto-italian a insemnat si cea de-a doua infrangere pentru elevii lui Razvan Lucescu din perioada de pregatire. Acestia au trebuit sa se recunoasca invinsi in fata fostei echipe a lui Toni Dobos, AEK Atena, care s-a impus cu 2-0. Antrenorul Razvan Lucescu a introdus pe teren urmatorii jucatori: Dolha - M. Constantin, Maftei, Fl. Moldovan Badoi, Maldarasanu, R. Stancu, I. Stancu Mara, Vasilache, Buga. In timpul meciului au mai intrat Curca, Rada, Rusu, Perja, Ilyes, G. Ene, Postolache si N. Grigore.

CONCLUZII. De-a lungul turneului, Razvan Lucescu s-a edificat asupra potentialului jucatorilor, declarandu-se multumit de prestatia unora dintre elevii sai. Astfel, tehnicianul i-a remarcat in special pe Romeo Stancu, jucator venit de la Poli Timisoara, pe Vasilache, dar si pe Burdujan, care din pacate s-a accidentat destul de grav in amicalul contra italienilor de la Udinese. Printre evidentiati s-a mai numarat si Daniel Niculae, accidentat de asemenea la glezna. La capitolul dezamagiri poate fi trecut Bogdan Mara, autorul unui singur gol in pregatiri. El nu a reusit sa se acomodeze cu stilul de joc dorit de Lucescu jr, dar se pare ca va fi titularizat pana la revenirea lui Niculae.

AU AVUT ADVERSARI VALOROSI
In perioada de pregatire, Rapid a sustinut 9 meciuri amicale, din care a castigat trei, patru le-a terminat la egalitate, iar in doua a fost invinsa, golaverajul fiind pozitiv, 16-10. In primul meci din turneul din Elvetia, elevii lui Razvan Lucescu (foto) au terminat nedecis, 1-1, cu FC Baulmes. Acelasi scor s-a inregistrat si in amicalul cu Young Boys Berna, urmat de o infrangere, 1-3, cu Yverdon, si din nou 1-1 cu FC Aarau. Intorsi in tara, giulestenii au invins cu 4-1 echipa satelit. Al doilea turneu din Elvetia a debutat cu un meci castigat detasat, 5-1 cu Emiratele Arabe Unite. A urmat un 3-0 cu Panionios si 0-0 cu Udinese, ambele in partide de 45 de minute. In ultimul meci, jucat in Italia, Rapid a pierdut cu 2-0 in fata lui AEK Atena.

RETUR
Partida-retur dintre Rapid si UE Sant Julia (Andorra), care se va disputa joi, 28 iulie, pe Stadionul Giulesti, de la ora 20:15, va fi transmisa in direct de TVR 1. Meciul va fi arbitrat de o brigada din Tara Galilor, cu Brian Lawlor la centru, ajutat de asistentii Maldwyn Williams si Michael Jones, iar arbitru de rezerva va fi Lee Simon Evans. Observator de joc va fi Carmelo Bartolo, din Malta, in timp ce observator pentru arbitri va fi Josef Krula, din Cehia. Meciul tur, disputat pe 14 iulie in Andorra, a fost castigat de giulesteni cu 5-0.
LEGE
Premierul Calin Popescu Tariceanu a semnat Ordonanta de Urgenta de modificare a Legii sportului, propusa de patronul Rapidului, George Copos, conform careia cluburile isi vor putea negocia singure drepturile de televizare. Daca aceasta lege va trece si de Parlament, LPF va fi obligata sa-si modifice statutul si, implicit, sa schimbe modul de negociere al drepturilor TV, lasand cluburilor libertatea de a trata cu posturile de televiziune. Dumitru Dragomir a atacat vehement ordonanta, pe care spune ca o va contesta la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

×
Subiecte în articol: sport