x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport RAPID - MLADA BOLESLAV: Armeanul Karamian il "fierbe" pe Copos

RAPID - MLADA BOLESLAV: Armeanul Karamian il "fierbe" pe Copos

de Marius Mihalcea    |    24 Noi 2006   •   00:00
RAPID  -  MLADA BOLESLAV: Armeanul Karamian il "fierbe" pe Copos

Jucatorul tine la pret. Patronul giulestenilor, George Copos, nu l-a convins inca pe Karamian sa semneze prelungirea contractului cu Rapid, ce expira in decembrie, jucatorul dovedindu-se surprinzator de abil la negocieri.

Jucatorul tine la pret. Patronul giulestenilor, George Copos, nu l-a convins inca pe Karamian sa semneze prelungirea contractului cu Rapid, ce expira in decembrie, jucatorul dovedindu-se surprinzator de abil la negocieri.
Fostul vicepremier este un afacerist de succes, averea sa, 420 de milioane de dolari, plasandu-l pe pozitia a zecea in topul celor mai bogati 300 de romani, alcatuit de revista Capital. Copos s-a descurcat de minune si in privinta clubului Rapid, pe care l-a acaparat chiar si dupa ce acesta s-a transformat in societate pe actiuni, toti ceilalti actionari cedandu-i pachetele de actiuni pe care le detineau la gruparea din Grant. Neasteptat insa, boss-ul Rapidului intampina o foarte mare rezistenta din partea lui Artiom Karamian. Armeanului ii expira contractul cu Rapid la sfarsitul acestui an, iar Copos nu a reusit deocamdata sa-l convinga sa-si puna iscalitura pe o noua intelegere. TATONARI. Cunoscut drept un om zgarcit, patronul giulestenilor ar vrea sa-l pastreze pe Karamian, altfel un jucator pe care il apreciaza, fara insa ca acest lucru sa-l coste prea multi bani. In momentul de fata, fotbalistul armean are un salariu anual de 60.000 de euro, unul dintre cele mai mici de la Rapid, si solicita o marire substantiala, mai ales ca nu duce lipsa de oferte. Una dintre ele, chiar de la rivala Steaua, mai ales ca pe postul de mijlocas stanga, unde joaca de regula Karamian, Olaroiu vrea intariri, dupa ce Bostina a intrat in dizgratia conducerii clubului. Initial, Copos a crezut ca-l va convinge usor pe Karamian sa semneze, de aceea, la primul refuz venit din partea jucatorului, si-a permis sa faca declaratii transante. "Orice fotbalist de la Rapid poate sa plece, n-o sa jucam in zece oameni, fiti siguri de asta. In privinta lui Karamian am cateva optiuni, in cazul in care nu ajungem la un acord cat mai repede", a spus fostul vicepremier la inceputul acestei luni. Secretarul general al clubului din Grant, Constantin Zotta, si-a dat seama ca afirmatia lui Copos ar putea sa-l infurie pe Karamian si a recunoscut ca mijlocasul este indispensabil: "Armeanul s-a acomodat foarte bine aici, a invatat si limba si cred ca ar fi pacat sa nu ramana! Aici are familia, pe fratele sau, care joaca la Ceahlaul, iar legatura dintre el si suporterii nostri a devenit foarte stransa". Declaratiile magulitoare ale lui Zotta nu l-au induplecat insa pe Artiom Karamian. Iar jucatorul a profitat de vizita pe care Dinamo Kiev a facut-o in Romania, cu ocazia meciului din Liga Campionilor cu Steaua, si a purtat o runda de discutii cu patronul ucrainenilor, Igor Surkis. Lucru care i-a pus pe jar pe oficialii rapidisti. OPTICA. Pentru prima data de cand a demarat tratativele cu Karamian, caruia, inaintea meciului de la Tel-Aviv, cu Hapoel, Copos a avut grija sa-i daruiasca o icoana cu insemne in limba armeana, boss-ul giulestenilor a marturisit ca nu detine controlul si ca, in prezent, jucatorul este cel care pune presiune. Astfel, pare tot mai sigur faptul ca, in situatia in care nu i se ofera cel putin 150.000 de euro anual, Karamian isi va incheia in iarna socotelile cu Rapid.

SPERANTA
"Pana acum, eu am fost cel care l-a tinut in presiune pe Karamian, acum el face asta cu mine. Armenii sunt buni negociatori, un popor de comercianti, dar eu sper sa il inving pe Karamian si sa-l convinga sa ramana in Giulesti. Sper ca si Karamian sa se comporte in cele din urma la negocieri asa cum au facut-o Buga si Rada,care m-au impresionat"
George Copos, patron Rapid
DESCRIERE
"Artiom Karamian nu-si justifica salariul pe care il primeste. Personal cred ca este un jucator limitat, imposibil sa mai creasca din punct de vedere valoric. Nu are stiinta jocului, este slab din punct de vedere tehnic si deficitar la jocul de cap. Compenseaza prin viteza. Cand va pleca de la Rapid, va disparea din prim-planul peisajului fotbalistic" suporter rapidist
L-a incercat pe Perja
La ultimul meci de campionat, cel cu Ceahlaul, de la Piatra-Neamt, castigat de "alb-visinii" cu scorul de 3-0, in garnitura de start a Rapidului a aparut pe postul de mijlocas stanga Danut Perja, nu Artiom Karamian. Razvan Lucescu a spus la finalul partidei ca armeanul Karamian a fost menajat, statutul de rezerva al acestuia neavand nimic in comun cu tergiversarea jucatorului de a semna un nou contract cu Rapid. Altfel, Lucescu l-a introdus totusi pe teren pe Karamian in ultimele opt minute ale intalnirii. Altfel, chiar daca este de meserie fundas central, Perja i-a fost preferat pe flancul stang al liniei mediene lui Ionut Stancu si s-a achitat bine de sarcini. Karamian nu a fost deloc afectat de decizia antrenorului sau, care i-a transmis inaintea meciului cu moldovenii ca va miza pe serviciile sale in confruntarea cu Mlada Boleslav, din Cupa UEFA, un examen considerat de giulesteni ca fiind mult mai dificil decat partida de la Piatra-Neamt.
Cinci echipe
Artiom Karamian a venit la Rapid in vara anului 2003, de la gruparea armeana Pyunik Erevan, la pachet cu fratele sau, Arman. International armean, Artiom s-a adaptat foarte usor la gruparea din Giulesti si a devenit titular de drept, in schimb fratele sau a fost cedat, dupa numai sase luni, la FC Brasov. Mijlocasul stanga al giulestenilor a mai evoluat in trecut pentru Kilikia Erevan, Panahaiki Patras, in Grecia, si Arsenal Kiev, in Ucraina.
Valvis l-a uitat
Actionarul Jean Valvis s-a angajat recent sa suporte din propriul buzunar majorarea salariilor lui Buga si Razvan Lucescu, primului pana la 120.000 de euro, iar tehnicianului, la 250.000 de euro, nu insa si lui Karamian. "Toti jucatorii buni ai Rapidului castiga intre 120.000 si 140.000 de euro, iar antrenorului trebuie sa-i recunoastem meritele si prin fapte, nu doar prin vorbe", a spus greco-elvetianul.

×
Subiecte în articol: sport rapid copos karamian artiom karamian