x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rapid si Dinamo, victorii importante

Rapid si Dinamo, victorii importante

de Mihai Igirosanu    |    12 Aug 2005   •   00:00
Rapid si Dinamo, victorii importante

Aseara, in cadrul ultimului tur preliminar al Cupei UEFA, Rapid a invins pe Vardar Skopje cu 3-0, iar Dinamo a trecut cu 3-1 de Omonia Nicosia.

Dinamo s-a impus, nu fara emotii, in fata unei echipe care a deschis scorul. "Cainii" au facut un pas important spre calificarea in turul doi al Cupei UEFA, dar nu unul decisiv.

Partida cu Omonia Nicosia a inceput cum nu se putea mai rau pentru Dinamo. Era minutul 4, iar Konnafis inscria din corner, aruncand in aer tribuna in care s-au adunat cei 500 de fani veniti din Cipru. Bucuria oaspetilor nu a durat mult, hentul stupid in careu al lui Kaiafas, urmat de penalty-ul fructificat de Vladut Munteanu (’12), reintroducandu-i pe "caini" in meci. Egalarea a survenit la numai un minut dupa ce acelasi Konnafis ratase desprinderea, golul fiind evitat in extremis de portarul Gaev, care s-a accidentat, fiind inlocuit de Guso.

DOMINARE. Au urmat cele doua goluri ale lui Zicu (’24, ’44), aflat in mare forma, care au transat soarta partidei. In repriza a doua, dinamovistii au dominat clar partida, profitand si de eliminarea lui Georgiou (’55), pentru doua cartonase galbene. Din pacate, ei n-au reusit sa mai inscrie, astfel ca returul de peste doua saptamani de la Nicosia se anunta unul destul de dificil, golul reusit de ciprioti putand atarna decisiv.

Echipa folosita de Dinamo a fost: Gaev (’15 Guso) - I. Balan (’46 Tamas), Galamaz (’68 Cl. Niculescu), Moti, Pulhac - Fl. Petre, Margaritescu, V. Munteanu - Zicu, Baltoi, Bratu. Antrenor: Ioan Andone.

NICULESCU A FOST REZERVA
Ioan Andone a surprins in modul de alcatuire a formatiei, incepand partida cu golgeterul Claudiu Niculescu pe banca de rezerve. Tehnicianul a dorit astfel sa nu faca modificari in linia ofensiva care a functionat foarte bine la Galati, contra Otelului (4-1) si unde Claudiu a fost suspendat. Profitand insa si de avantajul omului in plus, dupa eliminarea lui Georgiou, Andone l-a aruncat in joc pe Niculescu in minutul 68, care l-a inlocuit pe fundasul Galamaz, Dinamo avand pana la finalul meciului patru atacanti: Zicu, Baltoi, Bratu si Niculescu.

RAPID - VARDAR SKOPJE 3-0 / A fost greu pana la primul gol

Stadionul "Giulesti" a fost sarac in spectatori la partida dintre Rapid si Vardar Skopje, doar 8.000 de suporteri venind sa-si vada favoritii.

Cei prezenti au asistat la o victorie normala a giulestenilor, care au inscris doar de trei ori in fata unui adversar modest, prin Daniel Niculae (’44, ’50) si Maldarasanu (’67).

MULTUMIT. "Rezultatul nu trebuie sa impresioneze, fiindca am intalnit o echipa cu buget de cinci ori mai mic decat al nostru. Vardar a venit cu gandul de a se inchide si, in prima repriza, nu ne-a permis de multe ori sa ajungem la poarta adversa", a declarat, multumit, Razvan Lucescu, mustrandu-si jucatorii pentru faptul ca, la 3-0, au fost egoisti si au ratat ocazii mari de gol.

AMBITIOSI. Desi rezultatul nu le da mari sperante, macedonenii au declarat ca sunt increzatori in calificare. "Avem puterea de a intoarce soarta meciului la Skopje. Trebuie sa ne concentram si sa nu mai comitem greselile de la Bucuresti", a declarat antrenorul Vujadin Stanojkovici. Marcator a doua goluri, Daniel Niculae (foto), considera ca meciul retur va fi destul de complicat pentru Rapid: " Am luat prima optiune la calificare, dar e bine sa nu tratam partida din retur cu superficialitate". Rapid a jucat in formula: Minca - M. Constantin (’46 Perja), Maftei, Fl. Moldovan - Badoi, Maldarasanu, R. Stancu, I. Stancu - Buga, D. Niculae (’81 Burdujan), Vasilache (’69). Antrenor: Razvan Lucescu. (Sorin Anghel)

DOLHA
Introducerea lui Mihai Minca in poarta Rapidului aseara a surprins pe toata lumea. Titularul de drept, Emilian Dolha, a iesit din planurile lui Razvan Lucescu, dupa ce a existat riscul de a fi depistat pozitiv la un eventual test antidoping. Rapidistului i s-a injectat, in urma cu cateva zile, cortizon, care contine substante aflate pe lista celor interzise de UEFA. Desi rapidistii au informat UEFA in legatura cu aceasta problema, nu au primit nici un raspuns oficial, motiv pentru care Dolha a fost trimis in tribuna. Minca a fost preferat lui Danut Coman, nerefacut dupa o perioada mai lunga de convalescenta.
×
Subiecte în articol: sport