x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport RAPID / “Zotta e singurul vinovat!”

RAPID / “Zotta e singurul vinovat!”

de Marius Mihalcea    |    02 Dec 2008   •   00:00
RAPID / “Zotta e singurul vinovat!”

Directorul general adjunct al grupării de lângă Podul Grant, Nicolae Manea, a lansat un atac fără precedent la adresa superiorului său, căruia i-a pus în cârcă, făţiş, absolut toate neîmplinirile echipei din acest sezon.



Rapid a terminat cu o victorie prima parte a campionatului, dar Giuleştiul stă în continuare pe un butoi cu pulbere. Aflat în preaviz după ce şi-a înaintat demisia, directorul general Constantin Zotta, care după meciul cu Poli Iaşi a spus că mai mulţi oameni din club şi-au dorit ca Rapid să dea greş în Copou, a primit o replică dură din partea adjunctului Nae Manea.

COMPARAT CU UN DICTATOR
“Am fost surprins de declaraţiile lui Zotta, conform cărora jucătorii şi conducerea  nu şi-au dorit să câştige. Aceste lucruri m-au dezamăgit. Nu mă miră însă declaraţiile lui, pentru că Zotta este răspunzător de tot ceea ce s-a întâmplat la Rapid. Este o mare ruşine să spui că unii conducători nu au vrut să se câştige meciurile. Înaintea partidei de la Iaşi am luat masa cu jucătorii, i-am rugat să strângă rândurile, să facem tot ce ne stă în putinţă ca să învingem. Ce dovadă are Zotta că jucătorii nu au vrut să joace? Lazăr evoluează accidentat de nu ştiu cât timp, Maftei la fel. Ei joacă să câştige bani şi pentru echipa pe care au slujit-o cu mare credinţă”, a spus Manea la sport.ro. Fosta mare glorie a giuleştenilor a continuat pe un ton şi mai virulent: “Zotta se închidea cu Peseiro în birou şi numai ei ştiau ce fac acolo. Dictatură, asta a instaurat Zotta la Rapid! Toate transferurile au fost făcute de Zotta. El este singurul vinovat. Şi Taher are partea lui de vină, pentru că a dat bani şi pentru că a lăsat un singur om să se ocupe de transferuri. Eu, care eram în măsură să mă pronunţ în legătură cu jucătorii aduşi, am fost lăsat pe dinafară. A lucrat ca un dictator, este răspunzător de toţi jucătorii care au venit”. Directorul tehnic al “alb-vişiniilor”, Grigore Sichitiu, i s-a alăturat lui Nae Manea şi a continuat tirul acuzaţiilor. “E şocant ceea ce spune Zotta! El a făcut afirmaţii grave”.  

“Nu mai sunt în club”

Zotta şi-a menţinut ieri declaraţia potrivit căreia unii din club nu au vrut ca Rapid să câştige la Iaşi: “Unii jucători s-au dat loviţi pentru acest meci. Îi spuneau lui Peseiro că îi doare capul, iar după cinci minute se plângeau la medic că au dureri la genunchi sau altundeva”. Directorul general adjunct le-a oferit un răspuns şi contestatarilor săi: “Domnul Manea era în subordinea lui Sichitiu, nu a mea. Stăteau în acelaşi birou, mă îndoiesc că domnul Manea nu ştia ce se întâmplă. Eu nu mai sunt în club, iar domnii Manea şi Sichitiu răspund pentru rezultate şi pentru partea tehnică”.

Au mai băut şi alţii

După ce Boya şi Bozovic au fost excluşi din lot pe motiv că ar fi băut o sticlă de whisky în autocar după meciul de la Craiova, Manea şi Sichitiu au afirmat că nu doar aceştia au consumat băuturi alcoolice şi că ar fi trebuit pedepsiţi şi alţii. “Nu ştiam că şi alţi jucători au băut, este foarte grav că nu am fost anunţat. Dacă vor exista dovezi, vom lua aceleaşi măsuri cu toţi cei care au greşit, noi nu ascundem vinovaţii”, s-a dezvinovăţit Zotta.

×
Subiecte în articol: sport rapid manea zotta