x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Război cu ungurii

Război cu ungurii

de Mihai Igirosanu    |    23 Iun 2009   •   00:00
Război cu ungurii

Steaua îşi va începe campania din Europa League, în turul 2 preliminar, contra vicecampioanei Ungariei, Ujpest Budapesta. Roş-albaştrii au căzut, probabil, cu cel mai dificil adversar din această rundă, ratând echipe din Andorra, Luxemburg, Malta sau San Marino.



Conform tragerii la sorţi de la Nyon, roş-albaştrii vor juca primul meci pe teren propriu la 6 iulie, iar returul va avea loc la Budapesta, la 23 iulie, pe Stadionul Szusza Ferenc din capitala maghiară. "Nu este o echipă dintr-un campionat slab, puteam juca şi cu alte formaţii din campionate mai slabe, cum ar fi cel al Maltei. Steaua porneşte favorită, chiar dacă poate părea o lipsă de modestie. Trebuie să decidem calificarea încă din primul meci şi trebuie să tratăm partida cu multă seriozitate. Mă tem că jucătorii nu vor fi foarte concentraţi la ora meciului, având în vedere adversarul", a declarat antrenorul Stelei, Cristiano Bergodi.

ÎNFRĂŢIŢI CU CELTIC
În ultima ediţie a campionatului ungar, Ujpest a terminat pe locul al 2-lea, la o distanţă de 9 puncte faţă de liderul Debrecen. Fondat în 1885, clubul alb-violet are un palmares impresionant, cu 20 de titluri şi 8 cupe ale Ungariei. Cu toate acestea, ultimul titlu a fost cucerit în 1998. În Europa, budapestanii se laudă cu o semifinală de Cupa Campionilor Europeni, în 1974, dar şi cu o semifinală de Cupa Cupelor, în 1962. Ujpest revine în cupele europene după o pauză de trei ani. Clubul este, practic, înfrăţit cu Celtic Glasgow, ele făcând dese schimburi de jucători. De altfel, din această vară, Ujpest este antrenată de scoţianul William McStay (47 de ani), care a venit de la echipa de rezerve a lui Celtic. Vedeta echipei este un mijlocaş ofensiv din Republica Centrafricană, Foxi Kethevoama. Vine Sânmărtean în Ghencea?

Conform patronului Gigi Becali, Steaua este foarte aproape să-l achiziţioneze pe mijlocaşul Lucian Sânmărtean. "Poate îl iau pe Sânmărtean, să vedem. Are clauză de reziliere de 50.000 de euro, trebuie doar să ne înţelegem asupra salariului. Mai mult de 120.000 nu îi dau, poate să adaug ceva la semnătură." Finanţatorul roş-albaştrilor a mărturisit că nu îşi doreşte să-l cedeze pe căpitanul Sorin Ghionea la Terek Groznîi şi a precizat că un alt fundaş, Dorin Goian, ori pleacă "în două-trei zile, iar dacă nu, nu pleacă deloc". "Vreau să întăresc câteva posturi şi, dacă vom reuşi să perfectăm cât mai repede transferurile de care avem nevoie, cu atât mai bine pentru mine", a precizat, la rândul lui, antrenorul Cristiano Bergodi.

"Tragerea la sorţi a pus faţă în faţă cele mai cunoscute echipe din Europa Centrală. Se anunţă o dublă incendiară."
Site oficial UEFA

×
Subiecte în articol: sport