x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Răzvan Lucescu: Viitorul naţionalei nu este roz, cum nici prezentul nu este mai bun!

Răzvan Lucescu: Viitorul naţionalei nu este roz, cum nici prezentul nu este mai bun!

de Ovidiu Ciutescu    |    13 Oct 2009   •   00:00
Răzvan Lucescu: Viitorul naţionalei nu este roz, cum nici prezentul nu este mai bun!

Conferinţa de presă de luni, dedicată mai mult analizei meciului cu Serbia şi mai puţin "amicalului" cu Feroe de la Piatra Neamţ, l-a găsit pe Răzvan Lucescu în poziţia de "principal vinovat al eşecului de la Belgrad". Lucescu junior a justificat autoincriminarea prin faptul că "dacă este să ne întoarcem la meciul de sâmbătă responsabilitatea este a mea în primul rând şi apoi a celor care au fost în teren şi care au fost în lot. E important ca acest nucleu să se formeze pentru viitoarele campanii". Lucescu a caracterizat apoi valoarea actualei echipe, dar şi potenţialul pe care îl are viitorul acesteia: "Pentru echipa naţională viitorul nu este grozav, la fel cum nici prezentul nu este foarte bun". România a suferit la Belgrad cea mai severă înfrângere din ultimii 26 de ani.



FĂRĂ MOTIVAŢIE. Antrenorul tricolorilor crede că eşecul usturător înregistrat pe "Maracana" Serbiei s-a produs datorită faptului că ... jocul nu a avut o motivaţie pentru elevii săi!!!  "Ne pare rău, suferinţa este a noastră, umilinţa este a noastră, noi rămânem cu această pată, cu toate că rămânem prin proporţia rezultatului, însă ca meci nu a însemnat o miză atât de mare şi din această cauză nu am găsit o conjunctură, o motivaţie. Am înţeles exact şi trebuie să înţelegeţi acelaşi lucru că realitatea fotbalului românesc este asta: nu sunt foarte multe valori, indiferent cine ar fi fost aici nu ar fi adus o mare schimbare peste cei care au fost. Vor fi în campania viitoare meciuri cu adversari mai puţin valoroşi şi acele meciuri trebuie câştigate şi vor fi meciuri cu adversari valoroşi pe care trebuie să le abordăm cu spirit de sacrificiu. Au fost două partide asemănătoare, cu Franţa la Paris şi cel de la Belgrad, cu adversar puternic, ambele echipe foarte motivate, cu public puternic, şi totuşi în unul am murit pe teren şi în altul am intrat mult prea relaxaţi, ceea ce a dus la acest eşec pe care nu va fi uşor să-l uităm. Sigur nu-l vom uita niciodată. Viitorul nu e grozav, la fel cum nici momentul de faţă nu este foarte bun. E o realitate ce trebuie înţeleasă şi din care trebuie să ne construim următoarele obiective", a afirmat Lucescu care, probabil, consideră că a lupta măcar pentru a rămâne în eşalonul valoric doi al fotbalului european nu reprezintă o motivaţie suficientă pentru ca vedete precum Mutu sau Chivu să dea totul pe teren pentru naţionala tării lor!  În acest context, Lucescu a calificat rezultatul cu Serbia drept "unul ruşinos".

TOT CU MUTU. Inevitabil, subiectul "Mutu la lot" nu a lipsit din dialogul cu presa. Selecţionerul a ţinut să îi întindă încă o dată mâna lui Mutu, afirmând: "Au fost patru jocuri fără Mutu, în deplasare, al cincilea a fost cu Mutu. Era important ca el să apară în echipa naţională, ceea ce s-a şi întâmplat la Belgrad". Totuşi, Lucescu s-a ferit să spună clar dacăva mai apela la "serviciile" celui care se crede urmaşul lui Hagi în tricoul tricolor:  "Ştiţi că nu discut în general despre jucători individual, sunt antrenor la echipa naţională, nu la echipă de club. Nu pot să spun «Dau afară un jucător». Pot să îl convoc data viitoare sau pot să nu îl convoc. Am anumite principii şi ţin la ele. Respect jucătorii. Am obligaţia să dau încredere jucătorilor şi aştept o foarte mare responsabilitate şi să arate respect pentru echipă, pentru muncă, pentru cel care le arată respect. Dacă există o persoană care să nu respecte aceste principii e clar că trebuie să iau o decizie. Este bine să trecem de ce a fost sâmbătă iar apoi dacă putem să tragem nişte concluzii". La partida de sâmbătă, Adrian Mutu a primit un cartonaş galben şi a devenit indisponibil pentru meciul de miercuri, cu Insulele Feroe, fiind suspendat.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă