x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Real Madrid - Steaua / Bernabeu romanesc

Real Madrid - Steaua / Bernabeu romanesc

de Florin Gongu    |    03 Noi 2006   •   00:00
Real Madrid  -  Steaua / Bernabeu romanesc
Corespondenta din Madrid
Presa spaniola de ieri nu si-a putut stapani uimirea fata de numarul mare de suporteri stelisti care au venit pe una dintre cele mai faimoase arene din lume, notand ca Raul&Co. au evoluat aproape la fel ca intr-o deplasare.

Conform estimarilor oficiale ale autoritatilor iberice, peste 400.000 de romani se gasesc in prezent in Spania, compatriotii nostri formand una dintre cele mai numeroase comunitati din aceasta tara. Potrivit unor alte estimari, mai putin oficiale, dar poate mai apropiate de realitate, numarul acestora este dublu, existand alte informatii care conduc la ideea ca in Peninsula Iberica se afla nu mai putin de 800.000 de romani.

INVAZIE. Ceea ce s-a intamplat miercuri seara pe celebrul stadion "Santiago Bernabeu" a depasit insa orice imaginatie. Nu mai putin de 15.000 de romani au incurajat frenetic Steaua, printre cei care au asistat la partida regasindu-se suporteri care au venit in capitala Spaniei chiar si de la 500 de kilometri distanta. Recunoscand ca Real a evoluat in niste conditii aproape similiare cu cele ale unei partide disputate in deplasare, cotidianul El Mundo Deportivo a scris in editia de ieri ca formatia madrilena a evitat cu noroc o situatie penibila. "Real Madrid a jucat in deplasare pe Bernabeu. Cei 15.000 de romani au facut atat de mult zgomot in tribune, incat se parea ca meciul se juca la Bucuresti. Am castigat insa datorita unui autogol prostesc (tonto-gol in orginal)", a scris publicatia citata. La randul sau, cotidianul Sport, din Barcelona, apropiat de rivalii de moarte ai madrilenilor, a catalogat drept absurda faza in urma careia Real a castigat.

GALERIE
"Cei 15.000 de romani au facut atat de mult zgomot in tribune, incat am avut senzatia ca meciul se juca la Bucuresti. Ca sa fim corecti insa, trebuie sa recunoastem ca am castigat cu noroc, gratie unui autogol prostesc care ne-a fost facut cadou. Posibil insa ca Real sa-si fi urmarit doar interesul"
  • cotidianul El Mundo Deportivo

    RECUNOASTERE
    "Nu se stie daca schemele lui Capello ar fi dat roade, pentru ca Nicolita a avut grija sa rezolve problemele de la Real Madrid. Romanul, unul dintre cei mai buni oameni din echipa sa, cauta o gaura in care sa se ascunda, dupa teribila sa greseala. Dupa aceasta faza, nimic nu a mai fost la fel, nici pentru Steaua, si nici pentru Real"
  • cotidianul AS
  • ×
    Subiecte în articol: sport real