x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Reales la al patrulea congres!

Reales la al patrulea congres!

de Marius Mihalcea    |    17 Noi 2009   •   00:00
Reales la al patrulea congres!

Dumitru Dragomir a câştigat ieri un nou mandat de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, în fruntea căreia se găseşte tocmai din 1996.



Unic candidat la funcţia de şef al LPF, Dragomir a fost votat de 16 dintre cele 18 cluburi din Liga 1. Directorul general al Unirii Urziceni, Felix Grigore, s-a abţinut, în vreme ce formaţia Pandurii Târgu Jiu nu a avut nici un reprezentant la Adunarea Generală de ieri. Dragomir este preşedintele LPF din 1996, el fiind reales în această funcţie în octombrie 2000 şi în noiembrie 2005.

La încheierea şedinţei, Felix Grigore a ţinut să explice poziţia pe care s-a situat campioana en-titre a României: "Domnul Dragomir este un preşedintele al LPF, dar nu este şi un preşedinte pentru Unirea Urziceni la Liga Profesionistă de Fotbal. Un preşedinte ar trebui să reprezinte interesele tuturor cluburilor din Liga 1, aşa simţim noi. De exemplu, nu l-am văzut pe domnul preşedinte la nici un meci al Unirii în Liga Campionilor, deşi i-am trimis mai multe invitaţii. A fost toată Liga, doar domnul preşedinte nu. Sunt convins că nu este împotriva noastră, nici vorbă de aşa ceva, dar probabil că nu se simte aşa de apropiat faţă de noi". "Nu sunt deloc supărat că Urziceni s-a abţinut. A fost un vot democratic, e normal să aibă alte preferinţe. Cei de la Urziceni nu mi-au trimis personal nici o invitaţie, au trimis-o aici, la Ligă", a replicat Dragomir.

Merge cu aceiaşi oameni

"Voi avea aceeaşi echipă pe care am avut-o şi până acum. Sunt aceiaşi doi vicepreşedinţi, Iosif Robi Urs şi Alexandru Boc, acelaşi secretar general, Valentin Alexandru, şi acelaşi director economic, Alexandru Popescu, pentru că toţi sunt oameni de încredere", a declarat Dragomir imediat după ce a fost reales. Legat de faptul că Pandurii nu a avut nici un reprezentant la Adunarea Generală, preşedinte reales al LPF a spus: "Cei de la Pandurii n-au venit ca să nu voteze împotrivă, au fost diplomaţi. Eu am vorbit cu Marin Condescu, nu-i port pică, aş fi un om mic dacă i-aş purta pică. Nu m-am certat cu el şi nu e supărat pe mine. E dreptul fiecăruia să susţină pe cine vrea". "Nu aveam de ce să ne prezentăm, câtă vreme cei de la LPF nu ne vor acolo. Pe mine m-au suspendat, de ce să mă mai duc? Au spus că nu am voie să reprezint clubul timp de şase luni. Oricum am fi votat împotriva lui Dragomir. Nu aveam puterea să-l schimbăm, câtă vreme nu avea contracandidat şi nu puteam alege pe altcineva", a spus Condescu. Dumitru Dragomir, alias Corleone, se află la şefia Ligii de 13 ani

×
Subiecte în articol: sport