x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Regele" uimeste iar

"Regele" uimeste iar

06 Mar 2004   •   00:00
"Regele" uimeste iar

Ferrari a dominat antrenamentele de ieri, de pe "Albert Park" din Melbourne, campionul Michael Schumacher doborand recordul circuitului, stabilit in 2002 de coechipierul sau Rubens Barrichello.

Sextuplul campion mondial de Formula 1, Michael Schumacher, este de neoprit. In antrenamentele libere pentru Marele Premiu al Australiei de maine, difuzat pe TV Romania 1, incepand cu ora 5:00, germanul a ocupat prima pozitie, cu 1 minut, 25 de secunde si 127 de sutimi, record absolut al circuitului "Albert Park" din Melbourne. Din dorinta de a scoate timpi excelenti, "Dictatorul " a fortat masina foarte mult, ceea ce a dus si la cateva probleme. La sfarsitul celui mai rapid tur de circuit, acesta a negociat larg ultimul viraj, a iesit in decor, masina plutind in aer cateva clipe. Campionul mondial en titre a reusit sa redreseze pana la urma monopostul F2004 si sa ajunga fara probleme la standuri.

Uimitor de rapid

Masinile Ferrari au zburdat pur si simplu pe traseu, lasandu-i cu gura cascata pe toti rivalii scuderiei "calutului cabrat". Cea mai interesanta declaratie i-a apartinut directorului tehnic de la BAR, David Richards. "Chiar daca am scoate tot combustibilul din rezervor n-am obtine asemenea timpi." Pilotul numarul 1 al echipei britanico-americana, Jenson Button, a ocupat locul 4 in sesiunea de antrenamente, confirmand progresele pe care BAR le-a facut in aceasta iarna.

"Cea mai buna masina"

Suprematia lui Ferrari a fost confirmata si de Rubens Barrichello, care a "smuls" locul 2, la o diferenta de numai 108 sutimi de coechipierul sau. La polul opus s-au aflat David Coulthard si Kimi Raikkonen de la McLaren Mercedes, care au obtinut locurile 8, respectiv 10. Se confirma astfel ingrijorarea lui Kimi, vicecampion mondial anul trecut, care este foarte sceptic cu privire la sansele sale de a lupta pentru titlu in acest an.

Renault isi confirma forma senzationala, noul monopost R24 propulsandu-l pe italianul Jarno Trulli pe locul 3, in timp ce coechipierul sau, spaniolul Fernando Alonso, considerat urmasul lui Schumacher in fruntea "Marelui Circ", s-a clasat al cincilea. Principalii rivali ai lui Ferrari in acest sezon, Ralf Schumacher si Juan Pablo Montoya (Williams BMW), au ocupat pozitiile 6, respectiv 7, lupta pentru pole-position urmand a se da in aceasta dimineata.

Duel Montoya - Ron Dennis?

Boss-ul teamului William BMW, Frank Williams, a declarat ca pilotul sau, Juan Pablo Montoya, care, incepand cu sezonul 2005, va alerga pentru rivalii de la McLaren Mercedes, nu se va adapta la "sagetile argintii ". Acesta considera ca "Monty", un tip foarte temperamental, se va afla intr-un continuu conflict cu managerul lui McLaren, Ron Dennis. "Juan si Dennis vor fi ca doi tauri intr-un ring, luptandu-se pentru suprematie in echipa", a exclamat "batranul" Frank. Dennis l-a criticat, in aceasta saptamana, pe Montoya, pentru faptul ca a plecat in timpul unei conferinte de presa, fiindca a fost deranjat de o gluma a realizatorilor unei emisiuni de radio din Australia.

Michelin la inaltime

Producatorii de pneuri Michelin, care "incalta" majoritatea monoposturilor din Formula 1, s-au declarat multumiti de rezultatele obtinute ieri, cel mai bine clasat pilot al lor fiind Jarno Trulli, de la Renault (locul 3). "Aceste teste au confirmat multe dintre asteptarile noastre, mai ales dupa un program de iarna intens. Vom analiza, impreuna cu partenerii nostri, ce cauciucuri vom folosi duminica", a declarat directorul sectiei motorsport al producatorului francez, Pierre Dupasquier. Cu toate acestea, tot rivalii de la Bridgestone au obtinut rezultate mai bune ieri, bazandu-se pe parteneriatul cu Ferrari.
( CATALIN FAINISI )

×
Subiecte în articol: sport