x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Remiza cu Franţa ar fi un rezultat negativ"

"Remiza cu Franţa ar fi un rezultat negativ"

de Mihai Igirosanu    |    14 Sep 2008   •   00:00
"Remiza cu Franţa ar fi un rezultat negativ"

ECHIPA NAŢIONALĂ  ●  Popescu judecă tricolorii
Fostul căpitan al echipei reprezentative, care a format Generaţia de Aur şi al Barcelonei, Gică Popescu, a radiografiat situaţia din acest moment a naţionalei pregătite de Victor Piţurcă. 



ECHIPA NAŢIONALĂ  ●  Popescu judecă tricolorii
Fostul căpitan al echipei reprezentative, care a format Generaţia de Aur şi al Barcelonei, Gică Popescu, a radiografiat situaţia din acest moment a naţionalei pregătite de Victor Piţurcă.  

Prezent la Cupa Balcanică a Talentelor Gillette, Gică Popescu nu a menajat deloc actuala generaţie de la echipa naţională. "Un meci egal contra Franţei poate fi considerat un rezultat negativ. Să sperăm că la meciul cu Franţa vom vedea altă echipă, aşa cum ne dorim. Am pierdut trei puncte, trebuie să cîştigăm toate meciurile acasă şi să aducem din deplasare cît mai multe puncte. Sînt de părere că scandalurile recente din fotbalul românesc au afectat echipa naţională mai mult decît era normal. Pe durata campaniei de selecţie a tinerelor talente am observat că fotbalul românesc are talente, dar trebuie multă muncă", a declarat "Baciul". El a vorbit şi despre conflictul creat de depunctarea celor de la FC Timişoara. "Să nu rămînă definitivă, pentru că acele puncte pierdute la masa verde au fost cîştigate de jucători pe teren". Referitor la apropiatele meciuri din grupele Ligii Campionilor pentru Steaua şi CFR Cluj, Popescu a declarat: "Sînt grupe extrem de dificile, însă Steaua are o experienţă în această competiţie, fiind la al treilea an consecutiv şi poate să spere la mai mult decît în anii anteriori, chiar dacă are în faţă echipe puternice.

CFR nu are nimic de pierdut fiind pentru prima oară într-o competiţie de asemenea anvergură. Trebuie să joace cu curaj şi să fie conştienţi de valoarea pe care o au, că dacă nu aveau valoare nu reuşeau eventul anul trecut".

COMPLIMENTE. La Cupa Balcanică a Talentelor Gillette a fost prezent şi fostul internaţional bulgar, Hristo Stoicikov, care a spus că "fotbalul din România este foarte diferit de cel din Bulgaria, iar România are echipe în cupele europene, în timp ce Bulgaria nu". De asemenea, Stoicikov nu a exclus posibilitatea de a antrena în România, şi nici varianta ca Gică Popescu să devină preşedintele FRF. "Cred că Popescu are un atu important, cunoaşte oameni de fotbal, fotbalul românesc la perfecţie, ştie problemele actuale din fotbalul mondial, este un învingător, un om minunat şi o persoană care vrea să cîştige în fiecare zi. Cred că într-o zi va fi în fruntea fotbalului românesc". Stoicikov a făcut şi o paralelă între starul naţionalei Bulgariei, Dimităr Berbatov şi cel al reprezentativei României, Adrian Mutu. "Berbatov este mai bun, Fiorentina este Fiorentina, Manchester e Manchester. Adrian este un jucător important pentru fotbal, a plecat tînăr din România, a făcut lucruri importane pe unde a jucat. Berbatov trebuie să crească, mai ales că este acum la Manchester şi cred că oricărui jucător îi place să joace la echipe mari. Şi noi am plecat tineri din România şi Bulgaria. Cei trei, eu, Popescu şi Hagi, am fost la Barcelona, am jucat fotbal cu jucători mari".

MUTU. Atacantul Fiorentinei, Adrian Mutu, a declarat vineri că este complet refăcut în urma accidentării pe care a suferit-o la cotul stîng "Acum sînt bine şi nu mai simt nici o durere la mînă. Sînt pregătit să intru pe teren în meciul cu Napoli, însă decizia finală îi va aparţine antrenorului Prandelli", a afirmat internaţionalul român. Mutu a dezminţit şi zvonurile care susţineau că între el şi Victor Piţurcă a avut loc recent un conflict.  

Chivu: "Cumpăraţi jucători români!"

Căpitanul echipei naţionalei, Cristian Chivu a făcut lobby fotbaliştilor români în Italia: "România este o ţară plină de talente, sînt mulţi jucători buni care ar putea evolua fără probleme în campionatul Italiei. Totul depinde de scouter-ii italieni să găsească jucătorii potriviţi", a declarat jucătorul lui Inter Milano. Referitor la starea sa de sănătate, Chivu a spus: "Aproape mi-am revenit".

×
Subiecte în articol: sport popescu