x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Renăscuţi o dată cu Semedo

Renăscuţi o dată cu Semedo

de Mihai Igirosanu    |    31 Mar 2008   •   00:00
Renăscuţi o dată cu Semedo

O dublă a portughezului Semedo a fost suficientă pentru ca liderul Ligii 1 să răpună o echipă dinamovistă aflată într-o criză profundă, valorică şi de identitate. 

Dinamo – CFR CLUJ 1-2 - Ardelenii se menţin în vârful Ligii 1

 

O dublă a portughezului Semedo a fost suficientă pentru ca liderul Ligii 1 să răpună o echipă dinamovistă aflată într-o criză profundă, valorică şi de identitate. 

 

Au marcat: Dănciulescu (’35)/ Semedo (’11, ‘45+1)

Stadion: “Dinamo”

Spectatori: 10.000

Arbitri: Cr. Balaj 6 – Cr. Nica 7, A. Oniţa 7.

 

După un start de sezon mai degrabă modest, CFR a renăscut o dată cu revenirea celui mai valoros şi incisiv jucător al său, portughezul Antonio Semedo. În doar 45 de minute, acesta s-a distrat copios pe seama fundaşilor lui Dinamo, golul lui Ionel Dănciulescu fiind doar rodul unei întâmplări. Finalul a găsit echipa ardeleană în extaz, rămasă pe primă poziţie a clasamentului, în vreme ce trupa lui Gigi Mulţescu a rămas, conform scandărilor galeriei, cu satisfacţia de a nu-şi pune amprenta decisivă la înscăunarea în fruntea Ligii 1 a rivalei de moarte, Steaua. Din punct de vedere strict fotbalistic, al imaginii, al performanţei şi al identităţii, Dinamo este la pământ. Cel mai aşteptat joc al etapei a dezamăgit, cele două echipe jucând încâlcit, fără ritm, spectacolul lor mediocru fiind completate de o prestaţie destul de slabă a centralului Cristian Balaj. Acesta a omis să-l elimine în prima repriză pe suedezul Mikael Dorsin pentru un atac grosolan, cu talpa, asupra dinamovistului Todorovski. După meci, antrenorul CFR-ului, Ioan Andone a spus: “Sunt trei puncte care ne liniştesc puţin. Mai sunt opt finale pentru noi, pentru că dacă le vom câştiga nu ne interesează ce fac echipele contracandidate. Ne-a fost greu fără Trică, dar Semedo şi Dubarbier au făcut o partidă mare”. La rândul său, preşedintele Iuliu Mureşan a declarat: “O victorie istorică, am anticipat că vom câştiga, sunt foarte fericit. E foarte important că am obţinut victoria. Dinamo este o echipă bună, cu jucători valoroşi, dar se vede că jocul lor suferă”.

 

ECHIPELE

Dinamo: Lobonţ – Todorovski (’62 Ad. Cristea), Moţi, Izvoranu, Pulhac – Torje, Mărgăritescu, Ropotan (’25 Zicu), Boştină (’69 Miranda) – Dănciulescu, Fl. Bratu. Antrenor:

Gheorghe Mulţescu

CFR: Hirschfeld – Tony, Cadu, Galiassi, Dorsin – M. Jose (’68 Fabbiani), Dani, Peralta (’46 Minteuan), Culio – Dubarbier (’89 Mureşan), Semedo. Antrenor: Ioan Andone

 

Premieră

În lipsa antrenorului principal, Ioan Andone, dar şi a preşedintelui Iuliu Mureşan, ambii exilaţi în tribună de hotărârea Comisiei de Disciplină, pe banca tehnică a CFR-ului a stat chiar patronul Arpad Paszkany. Acesta s-a aflat pentru a doua oară în această postură, după ce a mai luat loc lângă rezerve şi antrenor în urmă cu mulţi ani, când echipa clujeană activa în Divizia B. Altfel, meciul de aseară a consemnat o premieră în istoria fotbalului românesc, CFR Cluj începând partida din Ştefan cel Mare cu un “11” alcătuit numai din fotbalişti străini, un canadian, un francez, patru portughezi, un suedez, un brazilian şi trei argentinieni.

×
Subiecte în articol: sport semedo