x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Retrageri pe banda rulanta, fara reactii

Retrageri pe banda rulanta, fara reactii

16 Oct 2004   •   00:00

Cu exceptia declaratiilor formale acordate dupa infrangerea de la Praga, selectionerul Iordanescu si conducerea FRF s-au cufundat intr-o tacere bolnavicioasa, care contrasteaza dureros cu evenimentele care in ultimul timp s-au derulat intr-un ritm ametitor.

MIHAI IGIROSANU

PROBLEME. Mircea Sandu (stanga) si Anghel Iordanescu vorbesc impreuna si se inteleg separat
Desi in anii ’90 prezenta pe banca tehnica a lui Anghel Iordanescu asigura o liniste si o unitate de grup ce pareau indestructibile, faptele din prezent demonstreaza ca selectionerul a fost doar gestionarul unei atmosfere asigurate de fotbalisti pentru care profesionismul a fost o religie. La ora actuala, Iordanescu pare depasit complet, dar vina apartine si unei generatii mai fotogenice, dar cu o valoare si cu obiceiuri indoielnice.

SARABANDA. A fost mai intai forfait-ul mijlocasului Tiberiu Ghioane, care si-a anuntat refuzul din cantonamentul lui Dinamo Kiev. Apoi a urmat conflictul deschis intre Iordanescu, Federatie si Steaua, iar Dumitru, Radoi, Dica si Dorinel Munteanu s-au lepadat de convocarea pentru turneul din Cipru. Prin vocea lui Stelea si Ganea, cativa jucatori din vechea garda au semnalat fitele celor din noul val. Simtindu-se neglijat, Dorinel Munteanu a anuntat ca nu va mai onora chemarile la prima reprezentativa. Se intampla inaintea meciului cu Macedonia, de la Craiova. Acum, dupa esecul din Cehia, alti doi fotbalisti si-au anuntat retragerile: Daniel Pancu si Florin Soava.

STRUTI. Aidoma strutilor, in frunte cu Mircea Sandu si Anghel Iordanescu, responsabilii echipei nationale au bagat capul in pamant, desi nevoia de dialog si de explicatii ar fi acum mai necesara ca niciodata. Despre Sandu nu stie nimeni ce treburi are pe la Casa Fotbalului, in vreme ce Iordanescu s-a grabit sa fuga la Erevan, pentru a vedea la lucru "periculoasa" reprezentativa a Armeniei, echipa pentru spionarea careia il trimisese la Helsinki, in urma cu patru zile, pe Mihai Stoichita. Despre ceilalti angajati ai Federatiei e suficient de precizat ca ei nu conteaza decat atunci cand e ceva de sarbatorit.

"Nu ma asteptam la aceste slabiciuni!"

Revenit din Armenia, selectionerul Anghel Iordanescu pare un om linistit, desi grijile care il macina sunt numeroase.

  • Jurnalul National: Domnule Iordanescu, cum a fost in Armenia?

    Anghel Iordanescu: Am vazut un meci controlat autoritar, tactic si tehnic, de catre echipa Cehiei. Dar, de fapt, aceasta nu a fost o surpriza pentru mine.

  • Armenii?

    In ciuda scorului, trebuie sa spun ca armenii au avut perioade periculoase si bune de joc. Este o echipa de care nu trebuie sa ne temem, dar careia trebuie sa-i acordam atentia necesara. Au cativa jucatori rapizi, care ne pot pune probleme. Totusi, nu ne putem gandi decat la cele trei puncte puse in joc la partida de la Erevan.

  • Cum comantati ultimele evenimente?

    Da, probabil va referiti la declaratiile facute de Pancu si de Soava. In primul rand, eu nu tin cont decat de discutiile pe care le am personal cu fotbalistii si mai putin de ceea ce declara ei prin ziare. Inca n-am apucat sa vorbesc cu ei.

  • De ce credeti ca au facut acele declaratii?

    Haideti sa va mai spun ceva. Am fost foarte surprins sa constat unele slabiciuni in randul jucatorilor. Un fotbalist trebuie sa aiba un caracter puternic. Totusi, cred ca discutiile pe care le voi avea saptamana viitoare cu ei vor lamuri aceste probleme. Echipa nationala are nevoie atat de Pancu, cat si de Soava.
  • ×
    Subiecte în articol: sport iordănescu anghel iordanescu