x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Reunire fără Mutu

Reunire fără Mutu

de Mihai Igirosanu    |    13 Noi 2007   •   00:00
Reunire fără Mutu
Sursa foto: ALBERTO PIZZOLI/

Lotul echipei reprezentative s-a reunit ieri la Mogoşoaia, in vederea ultimelor două partide din campania de calificare la Euro 2008, cu Bulgaria, sămbătă la Sofia, şi cu Albania, miercurea viitoare la Bucureşti.

Lotul echipei reprezentative s-a reunit ieri la Mogoşoaia, in vederea ultimelor două partide din campania de calificare la Euro 2008, cu Bulgaria, sămbătă la Sofia, şi cu Albania, miercurea viitoare la Bucureşti.

Selecţionerul Victor Piţurcă nu va putea conta pe marea vedetă a naţionalei, Adrian Mutu. Atacantul Fiorentinei s-a accidentat duminică in meciul de la Florenţa cu Udinese. Ieri-dimineaţă in Italia, cel mai prolific jucător al tricolorilor a fost diagnosticat cu leziune de gradul I la muşchiul femural drept şi va lipsi de pe gazon aproximativ trei săptămăni. Astfel, Mutu va rata partidele cu Bulgaria şi Albania. "Am primit un fax de la clubul italian. Indiferent de accidentare, el va veni marţi in ţară", a declarat Piţurcă după reunirea lotului. Cu toate acestea, in locul lui Mutu a fost convocat de urgenţă Gigel Bucur de la Poli Ştiinţa 1921.

PREGĂTIRE. Despre meciurile de la Sofia şi de la Bucureşti, selecţionerul a declarat: "Au mai rămas două jocuri, noi ne-am făcut datoria, am reuşit calificarea. Sper ca şi aceste jocuri să fie tratate foarte serios, aş dori să nu pierdem nici un meci in această grupă. Sunt două meciuri dificile, cu doi adversari redutabili, Bulgaria şi Albania. Putem să considerăm meciul cu Bulgaria ca unul de pregătire pentru turneul final".

Lotul pentru Bulgaria şi Albania

Iată lotul complet cu care selecţionerul Victor Piţurcă va aborda intălnirile cu Bulgaria şi Albania. Bogdan Lobonţ (Dinamoi), Dănuţ Coman (Rapid) - portari; George Ogăraru (Ajax), Petre Marin, Dorin Goian (ambii de la Steaua), Gabriel Tamaş (Auxerre), Marius Constantin (Rapid), Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk), Ştefan Radu (Dinamo) - fundaşi; Florentin Petre (ŢSKA Sofia), Bănel Nicoliţă, Ovidiu Petre, Nicolae Dică (toţi trei de la Steaua), Andrei Mărgăritescu (Dinamo), Răzvan Cociş (Lokomotiv Moscova), Paul Codrea (Siena), Eugen Trică (CFR Cluj) - mijlocaşi; Daniel Niculae (Auxerre), Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Ionuţ Mazilu (Rapid), Gigel Bucur (Poli Ştiinţa).

Chivu, măndru

Inaintea ultimelor meciuri, căpitanul tricolorilor, Cristian Chivu, este mult mai liniştit: "E nesperat, nimeni nu se aştepta să fim calificaţi cu două meciuri mai devreme. Acest cantonament va fi mult mai relaxat, chiar dacă suntem conştienţi de importanţa celor două meciuri, e in joc palmaresul echipei naţionale, Romănia işi doreşte să continue pe drumul bun. M-am simţit măndru tot timpul, chiar dacă am fost o generaţie «de rataţi» pănă acum, după cum au spus unii. Am fost respectat de colegii din Italia, aşa e normal. N-am dat palme nimănui, cei care ne-au considerat rataţi şi-au dat palme singuri, de bucurie sau de tristeţe".

×
Subiecte în articol: sport