x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Revansa starurilor

Revansa starurilor

de Florin Gongu    |    01 Noi 2006   •   00:00

Dupa infrangerea severa de la Bucu-resti, 1-4, Steaua va incerca in aceasta seara, de la ora 21:45, sa se revanseze. Cititi si: ● Oli, inclinat spre aparare S-au ascuns de presa

Corespondenta din Madrid
DORINTA. In tur, cuplul Roberto Carlos - Cannavaro a fost de netrecut pentru Paraschiv si ceilalti stelisti. Acum vrem ca rolurile sa se inverseze

Dupa ce au pierdut la Bucuresti cu 1-4 in fata "galacticilor" de la Real, componentii campioanei Romaniei vor evolua azi pe arena celei mai faimoase echipe din lume. Olaroiu nu va putea conta pe doi oameni de baza, Cristocea si Nesu, carora li se adauga mai vechii accidentati Mirel Radoi si Victoras Iacob.

Gheorghe Hagi afirma in urma cu mai multi ani: "Daca joci macar o data in viata pe Bernabeu, inseamna ca esti fotbalist adevarat!". Realitatea tinde sa-i dea dreptate fostului capitan al echipei nationale. Ultima echipa din Europa de Est care a invins Real Madrid in propriul sau fief a fost Spartak Moscova, in 1991, in cadrul CCE.

RISC. Steaua are in aceasta seara ocazia de a rescrie istoria, cu toate ca sansele ca "militarii" sa scoata un rezultat bun sunt realmente minime, mai ales prin prisma formei aratate de jucatorii Realului atat in urma cu doua saptamani, la Bucuresti, cat si in victoria de la Madrid cu FC Barcelona (2-0). Din pacate insa, Cosmin Olaroiu nu va putea alinia nici de aceasta data o formula ideala de echipa. Lipsit pe toata durata meciurilor disputate pana acum in grupele Ligii Campionilor de serviciile experimentatilor Mirel Radoi si Victoras Iacob, Oli se vede acum nevoit sa suplineasca si absentele lui Cristocea si Nesu, ambii accidentati in ultimele partide de campionat. In pofida acestui lucru, se pare ca tehnicianul Stelei va aborda curajos partida, pe gazon urmand sa se regaseasca Thereau, N. Dica si Oprita, adica trei atacanti de meserie.

PLIMBARE. Ieri-dimineata, intreg lotul Stelei s-a relaxat la un centru comercial celebru din capitala Spaniei. Aflat la numai zece minute de Hotelul "Intercontinental", unde sunt cazati "ros-albastrii". Deoarece n-a coborat la timp, Carlos a trebuit sa urmareasca autocarul echipei cu taxiul, facand jonctiunea cu colegii sai de-abia la destinatie. Aseara, dupa inchiderea acestei editii, antrenorul Cosmin Olaroiu a sustinut o conferinta de presa, care a fost urmata de antrenamentul oficial.

CONCENTRARE
"Meciul impotriva Stelei este cel mai important pentru Real Madrid, pentru ca o victorie ne-ar da liniste in privinta continuitatii in Liga Campionilor. Va fi dificil, deoarece echipa romana a facut partide foarte bune in deplasare. Ronaldo s-a miscat foarte bine la antrenament, dar il astept sa-mi demonstreze pe teren ca merita sa fie titular. Avem un lot cu multa calitate si toti pot juca"
  • Fabio Capello
    antrenor Real Madrid
  • AMBITIE
    "Pentru moment, ma pregatesc la fel ca inainte. Pentru orice echipa este dificil sa joace la Madrid, dar vom da totul si sper sa obtinem un rezultat bun. Referitor la situatia mea, presedintele nu a vorbit cu mine in ultima perioada si tot ceea ce stiu este din ziare. Se spune ca voi reveni in echipa cand voi trimite o scrisoare catre club. Este adevarat ca am iesit dupa un meci, dar aveam zi libera"
  • Carlos Fernandes
    portar Steaua
  • PRECAUTIE
    "Nu este o partida deloc usoara. Steaua este o echipa foarte buna. In deplasare joaca foarte bine si au jucatori rapizi. Ii respectam si vom incerca sa incepem in forta pentru a transa meciul in favoarea nostra inca din debutul partidei. Pentru ambele formatii, meciul este decisiv. Noi nu suntem calificati in faza urmatoare, iar Steaua va trebui sa castige pe Santiago Bernabeu pentru a merge mai departe"
  • Guti
    jucator Real Madrid
  • 15.000 DE ROMANI PE STADION
    Ieri-dimineata, doua chartere pline ochi cu suporteri stelisti au decolat inspre Madrid de pe Aeroportul Baneasa, iar alte patru sunt asteptate sa soseasca astazi in capitala Spaniei. Cotidianul AS a publicat ieri o informatie conform careia, la ora partidei Real Madrid - Steaua, in tribunele Stadionului Santiago Bernabeu se vor afla in jur de 15.000 de suporteri ai ros-albastrilor. La conferinta de presa de ieri, antrenorul Fabio Capello s-a aratat oarecum preocupat de aceasta situatie. "Romanii vor fi sustinuti de 15.000 de suporteri pe Bernabeu, lucru care ma surprinde. Nu este un lucru normal. Vor veni suporteri din Spania si Italia pentru a-i sustine", a declarat Capello. Preturile biletelor au explodat pe piata neagra, dupa ce clubul madrilen a anuntat ca meciul se va disputa cu casa inchisa. Cel mai ieftin bilet, cel de 5 euro, poate fi achizitionat acum cu 50 de euro, iar cel de 70 poate ajunge chiar la 500 de euro.
    Speculantii se bazeaza pe faptul ca romanii din Spania vor fi dispusi sa ofere sume foarte mari pentru a vedea pe viu confruntarea Real - Steaua.

    DAVID BECKHAM, TRAS PE LINIE MOARTA
    Real Madrid a efectuat ieri-dimineata, de la ora 11:00, antrenamentul oficial inaintea confruntarii cu Steaua. Desfasurata in cantonamentul de la Valdebebas, sedinta de pregatire a scos in evidenta faptul ca antrenorul Fabio Capello nu-l mai ia in calcule pe englezul David Beckham (foto), acesta pregatindu-se mai mult separat, departe de ochii tehnicianului italian. Mijlocasul brazilian Emerson a fost recuperat pentru meciul din aceasta seara, pregatindu-se normal. Capello a avut la dispozitie toti jucatorii apti, pe care i-a impartit in doua grupe, iar antrenamentul a durat aproximativ o ora. Cel de-al doilea capitan al echipei madrilene, Guti, a implinit ieri 30 de ani, el fiind felicitat chiar in timpul antrenamentului de Raul, Robinho si Diarra. La conferinta de presa care a urmat, Fabio Capello a vorbit in termeni elogiosi despre modul in care s-a antrenat brazilianul Ronaldo, cotidianul de casa al Realului, AS, informand in editia sa de ieri ca acesta va fi titular impotriva Stelei.

    Carlos Fernandes, impus ca titularde urgenta

    Considerand ca portarul de rezerva Cornel Cernea nu are experienta necesara, antrenorul Olaroiu, managerul general, Mihai Stoica, si directorul executiv, Valeriu Argaseala, au facut mari eforturi pentru a-l convinge pe patronul Gigi Becali sa accepte titularizarea lui Carlos.

    Charter pentru familie

    RELAXAT. Patronul Stelei a plecat linistit sufleteste la Madrid
    Gigi Becali a plecat spre Spania ieri-dimineata, cu un charter de 50 de locuri in care au avut loc doar membri ai familiei sale. Finantatorul a ajuns la Aeroportul Otopeni cu doar zece minute inainte de decolarea aeronavei, declarand inca o data ca Steaua se poate impune doar printr-o minune la Madrid. "Plec cu gandul sa facem un rezultat bun. Este posibil sa se intample minunea ca Steaua sa castige, dar sa vedem daca Dumnezeu vrea sa o faca. Poate Dumnezeu vrea sa-i faca fericiti si pe romanii de acolo. Sunt foarte relaxat, pentru ca plec si cu familia si cu copiii. Este un avion plin numai cu familia mea, 50 de persoane", a spus patronul Stelei, glumind apoi cand a fost intrebat ce ii va ura presedintelui lui Real Madrid, Ramon Calderon, atunci cand se va intalni cu el: "Sanatate si noroc sa-i dea Dumnezeu, dupa meciul cu noi". Dupa ce la finalul meciului tur cu Real declara ca nu-l mai doreste in echipa pe Carlos, Becali a spus ieri ca nu il intereseaza cine va fi titularul postului de portar in partida de pe Santiago Bernabeu. "Nu stiu cu ce portar va incepe Olaroiu. Este posibil sa inceapa cu Carlos, nu ma intereseaza. Nu vreau sa aleg portarul, sa faca ce vrea".

    PORTARUL FRANCEZ PORATO, CURTAT DE STEAUA
    Conform prestigioasei reviste France Football, portarul francez Stephane Porato se afla in atentia Stelei, dupa ce a fost respins de campioana Angliei, Chelsea Londra, unde saptamana trecuta a sustinut cateva probe de joc. In varsta de 33 de ani, Porato este liber de contract si, dupa ce transferul sau la echipa lui Jose Mourinho a esuat, se pregateste in continuare alaturi de ultima formatie la care a fost legitimat, AC Ajaccio, din liga secunda franceza. France Football noteaza ca "Porato asteapta un raspuns de la Steaua Bucuresti, gruparea romana fiind interesata de achizitionarea unui portar, care sa-l inlocuiasca pe portughezul Carlos". Potrivit editiei online a publicatiei franceze, Porato a fost contactat in vederea unui posibil transfer si de gruparea spaniola Recreativo Huelva, unde evolueaza internationalul roman Laurentiu Rosu, dar si de belgienii de la Charleroi, fosta echipa a atacantului stelist Cyril Thereau. Porato are 1,83 metri si are in palmares un singur titlu de campion al Frantei, cu AS Monaco, formatie la care si-a petrecut cea mai mare parte a carierei, intre 1993 si 2004. El a debutat in prima liga franceza la varsta de 19 ani si are o singura selectie in echipa nationala.
    ×