x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Revin arbitrii străini

Revin arbitrii străini

de Marius Mihalcea    |    07 Oct 2009   •   00:00
Revin arbitrii străini
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/intact images

Unirea Urziceni, FC Vaslui şi Universitatea Craiova au solicitat Comisiei Centrale a Arbitrilor brigăzi din străinătate la meciurile directe, programate în rundele ce vor avea loc imediat după "dubla" echipei naţionale cu Serbia şi Insulele Feroe.



Instalat în funcţia de preşedinte al CCA în locul lui Aron Huzu, care nici nu a vrut să audă de arbitri străini în Liga 1, Vasile Avram a acceptat deja cererile depuse în acest sens de Unirea Urziceni, FC Vaslui şi Universitatea Craiova. "Unirea Urziceni a făcut cerere pentru jocurile din etapele a 10-a şi a 12-a, cu FC Vaslui, respectiv Universitatea Craiova, pentru brigăzi din străinătate. De asemenea, FC Vaslui şi Universitatea Craiova vor străini la jocul direct din etapa a 11-a. Cererile lor au fost acceptate şi am făcut deja mai multe adrese către şapte-opt federaţii europene pentru a afla dacă există brigăzi disponibile. Am primit două răspunsuri favorabile din partea forurilor din Italia şi Ucraina, dar trebuie să mai aşteptăm pentru a fi totul sigur. Pentru moment, totul se rezumă doar la discuţii", a declarat ieri şeful arbitrilor din România.

Steaua - Dinamo a deschis balul

Primul meci din acest campionat condus de o brigadă de arbitri din străinătate a fost chiar eternul derby Steaua - Dinamo (0-1), programat în Ghencea, în cadrul etapei a 5-a, în penultima zi a lunii august. Delegarea brigăzii italiene avându-l la centru pe Mauro Bergonzi a fost posibilă însă abia după ce Aron Huzu şi Dan Lăzărescu şi-au înaintat demisiile din funcţiile de preşedinte, respectiv vicepreşedinte, pe care le deţineau în cadrul CCA. Aceştia au provocat apoi un imens scandal, acuzându-l în mod public pe Cristi Borcea că pe perioada mandatului lor preşedintele executiv al lui Dinamo i-ar fi sunat de mai multe ori special pentru a le cere să delege anumiţi arbitri la jocurile echipei din Ştefan cel Mare. Tot în această ediţie de campionat, în etapa a 7-a, meciul Dinamo - Unirea Urziceni (2-1) a fost arbitrat de o brigadă din Germania, condusă de Wagner Lutz, iar partida FC Vaslui - FC Timişoara (0-1) a fost încredinţată unei brigăzi din Austria, cu Robert Schoergenhofer la centru.

Partidele la care s-au solicitat iarăşi arbitri străini se vor disputa după cum urmează: Unirea Urziceni - FC Vaslui (etapa a 10-a), FC Vaslui - Universitatea (etapa a 11-a), Urziceni - Universitatea (etapa a 12-a).

×
Subiecte în articol: sport