x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Roger Federer, omagiat marţi la Wimbledon pe terenul central

Roger Federer, omagiat marţi la Wimbledon pe terenul central

de Redacția Jurnalul    |    04 Iul 2023   •   20:45
Roger Federer, omagiat marţi la Wimbledon pe terenul central

Renumitul jucător de tenis elvețian, Roger Federer, retras din activitate anul trecut, și-a făcutmarți o apariție surpriză pe scena sa preferată, spre încântarea deținătorilor de bilete de pe Centre Court, la Wimbledon.

Federer, ale cărui 20 de titluri de Grand Slam la simplu includ un record de opt la Wimbledon și pe care mulți îl consideră cel mai bun jucător din toate timpurile, s-a retras anul trecut la vârsta de 41 de ani.

În condițiile în care rivalul său, Rafael Nadal, lipsește și el anul acesta, încearcând să își recapete condiția fizică, iar Serena Williams s-a retras și ea, Wimbledonul duce lipsă de unii dintre jucătorii săi favoriți.

Dar chiar și fără racheta sa, Federer a făcut publicul de pe Centre Court să ovaționaze în timpul unei scurte prezentări video difuzate pe tabela de marcaj înainte ca Elena Rybakina, deținătoarea titlului feminin, să intre pe teren pentru meciul de deschidere.

Filmul a surprins cariera strălucitoare a lui Federer la Wimbledon, de la primul său titlu în 2003, până la ultimul în 2017.

Federer, care purta un sacou crem, a luat loc în loja regală alături de soția sa Mirka și de Prințesa de Wales, în timp ce cei 15.000 de spectatori l-au ovaționat în picioare timp de câteva minute.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: roger federer wimbledon