x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport România a dominat calificările

România a dominat calificările

de Vlad Ionescu    |    05 Apr 2008   •   00:00
România a dominat calificările

Reprezentativa feminină de gimnastică a României a devenit favorită la cucerirea medaliei de aur în proba pe echipe din cadrul Campionatelor Europene de la Clermont Ferrand (Franţa), după ce a câştigat de o manieră clară concursul de calificare, cu un avans de aproape 5 puncte faţă de Rusia.

CE GIMNASTICĂ


Reprezentativa feminină de gimnastică a României a devenit favorită la cucerirea medaliei de aur în proba pe echipe din cadrul Campionatelor Europene de la Clermont Ferrand (Franţa), după ce a câştigat de o manieră clară concursul de calificare, cu un avans de aproape 5 puncte faţă de Rusia. Sandra Izbaşa, Steliana Nistor, Cerasela Pătraşcu şi Anamaria Tămârjan au totalizat 181,350 puncte, fiind urmate de Rusia (176,425) şi de Italia (175,450). Finala, în care se va porni de la zero, este programată astăzi, lupta pentru medalii urmând să se dea între cele trei echipe care au dominat calificările. Aşa cum era de aşteptat, elevele antrenorului Nicolae Forminte au obţinut cele mai bune punctaje la bârnă şi sol, aparatele forte ale gimnasticii româneşti, şi s-au clasat pe locul doi la sărituri şi pe trei la paralele.

 

ACCIDENTARE. Din păcate, Cerasela Pătraşcu a căzut la acest ultim aparat, a suferit o accidentare serioasă şi a devenit indisponibilă pentru restul competiţiei. Cel mai probabil, în finala pe echipe ea va fi înlocuită de rezerva Gabriela Drăgoi. Dacă iniţial s-a crezut că accidentarea Ceraselei este foarte gravă, primul diagnostic fiind entorsă de menisc şi ruptură de ligamente la genunchiul drept, ulterior s-a dovedit că lucrurile nu stau chiar atât de rău, sportiva putând fi recuperată complet până la JO de la Beijing.

Gimnastele noastre au şanse mari să obţină medalii şi în finalele pe aparate, care sunt programate duminică. Sandra Izbaşa este favorită la bârnă şi sol, aparate la care în calificări a obţinut cele mai mari note dintre toate competitoarele, Steliana Nistor va concura la bârnă (locul 2) şi la paralele (locul 5), iar Anamaria Tămârjan va evolua la sol (locul 4).

×
Subiecte în articol: sport