x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Romănia - Albania 6-1: Festival intre prieteni

Romănia - Albania 6-1: Festival intre prieteni

de Dragos Stoica    |    Florin Gongu    |    22 Noi 2007   •   00:00
Romănia  -  Albania 6-1: Festival intre prieteni
Sursa foto: IONUT ANGHEL/

In faţa unei asistenţe căt de căt numeroasă şi a unui adversar care a contribuit esenţial la calificarea noastră, "tricolorii" au făcut spectacol, au incheiat en-fanfare, luăndu-şi adio cu stil de la o arenă intrată demult in istoria fotbalului romănesc.

In faţa unei asistenţe căt de căt numeroasă şi a unui adversar care a contribuit esenţial la calificarea noastră, "tricolorii" au făcut spectacol, au incheiat en-fanfare, luăndu-şi adio cu stil de la o arenă intrată demult in istoria fotbalului romănesc.

Au marcat: N. Dică (‘22, ‘71), Tamaş (‘53), D. Nicolae (‘64, ‘66), Marica (‘69 - penalty) / Kapllani (‘65)

Stadion: "Lia Manoliu"

Spectatori: 25.000

Arbitri: Edo Trivkovici 7 - Zeljko Novosel 7, Robertino Dujela 7 (toţi din Croaţia)

Eliminaţi: Curri (‘61), Dede (‘70)

După o primă repriză echilibrată, cu albanezii extrem de periculoşi in faţa porţii lui Lobonţ, ultima reprezentaţie a echipei naţionale din acest an s-a transformat in fiesta mult aşteptată de toată lumea. Trupa lui Otto Barici a lăsat orice urmă de tactică la vestiare, marcajul a devenit larg, iar cei circa 25.000 de oameni s-au putut bucura de un fotbal in stare brută, care deseori provoacă şi spectacolul. La circa o jumătate de oră după incheierea meciului, selecţionerul Victor Piţurcă s-a arătat extrem de satisfăcut după o victorie şi o campanie de calificare.

concluzie. "A fost o atmosferă extraordinară, dar şi echipa a terminat aşa cum mi-am dorit, iar rezultatul spune tot. Romănia nu s-a mai calificat de foarte mult timp, iar această generaţie şi-a dorit foarte mult, iar acest lucru s-a văzut prin modul in care au abordat fiecare meci. Sunt un grup unit şi aceasta a contat foarte mult. A fost foarte important şi mă bucur mult că toţi trei oamenii de atac, Dică, Marica şi Niculae, au marcat in acest meci, mai ales că trec printr-o perioadă mai nefastă", a declarat Piţurcă.

ECHIPELE

Romănia: Lobonţ 7 - Ogăraru 7, D. Goian 7, Tamaş 8 (‘78 M. Constantin), Raţ 7 - Mărgăritescu 7 - Fl. Petre 7 (‘65 G. Bucur 7), N. Dică 8, Cociş 8 - Marica 7 (‘73 Mazilu 7), D. Niculae 8. Antrenor: Victor Piţurcă

Albania: Beqaj 5 - Curri 4, Dede 4, Vangjeli 4 (‘40 Kapllani 6), Lila 5 - Haxhi 5, Lala 5, Bulku 4, K. Duro 6 (‘78 Hyka) - Skela 5, Bogdani 5 (‘83 Bakaj). Antrenor: Otto Barici

Visează la semifinale

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, era fericit la final: "Este o performanţă deosebită, dar cel mai important este că ne-am calificat de pe primul loc dintr-o grupă foarte grea. Publicul a fost exemplar. Despre şansele la turneul final, strategia va fi stabilită după ce vom afla adversarii". Stelistul Nicolae Dică visează la o clasare căt mai bună: "Secretul calificării a fost unitatea grupului. Personal, imi propun să marchez la fiecare meci, indiferent de adversar".

La răndul său, Răzvan Cociş este mai hotărăt: "Ne dorim semifinalele".

Atmosferă entuziastă

Deşi oficialii federali işi făceau probleme in legătură cu numărul de fani care vor fi prezenţi, la ora meciului peste 25.000 de spectatori au asistat la ultima reprezentaţie de pe "Naţional". Suporterii "tricolorilor" au creat o atmosferă entuziastă, i-au aplaudat pe albanezi şi i-au scandat in nenumărate rănduri numele regretatului Nicolae Dobrin. La ultimul joc din preliminarii au fost prezente conducerile FRF şi LPF şi mai mulţi oficiali ai echipelor din Liga 1. La tribuna oficială a luat loc şi antrenorul albanezilor, Otto Barici, care a fost suspendat. La final, a avut loc un foc de artificii, apoi a inceput demolarea simbolică a stadionului prin tăierea unui scaun.

florin.gongu@jurnalul.ro

dragoş.stoica@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport