x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport România e campioană olimpică la opt rame plus cârmaci feminin

România e campioană olimpică la opt rame plus cârmaci feminin

de Redacția Jurnalul    |    03 Aug 2024   •   12:02
România e campioană olimpică la opt rame plus cârmaci feminin
Sursa foto: COSR/ Team Romania/ Cristian Nistor

Echipajul feminin de opt rame plus cârmaci a câștigat sâmbătă în mod categoric finala probei olimpice de la Paris 2024, devenind campioană olimpică a probei.

Echipajul feminin de opt rame plus cârmaci a câștigat sâmbătă în mod categoric finala probei olimpice de la Paris 2024, devenind campioană olimpică a probei. Româncele obțin astfel a șaptea medalie a României la Jocurile Olimpice și a cincea a delegației de canotaj.

Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și cârmaciul Victoria Ștefania Petreanu sunt componentele bărcii de opt plus unu care au reușit performanța unui nou titlu olimpic, trecând linia de sosire cu timpul de cinci minute, 54 de secunde și 39 de sutimi.

Româncele au fost pe locul doi după 500 de metri, aproape la egalitate cu barca echipajului canadian, după care au preluat conducerea și au terminat cursa în mod entuziasmant, cu o barcă avans după cei 2.000 de metri ai probei.

Podiumul a fost completat de echipajul Canadei, urmat de cel al Marii Britanii.

Este al treilea titlu de campioană olimpică pentru România și a doua pentru canotaj, în timp ce la general Team România ajunge la șapte medalii.

(sursa: Mediafax)

×