x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ROMĂNIA – CROAŢIA / Fără Mutu şi Chivu

ROMĂNIA – CROAŢIA / Fără Mutu şi Chivu

de Mihai Igirosanu    |    10 Feb 2009   •   00:00
ROMĂNIA – CROAŢIA / Fără Mutu şi Chivu

Starurile echipei reprezentative, Adrian Mutu şi Cristian Chivu, vor absenta de la meciul amical de mâine seară, contra Croaţiei, din Ghencea, de la ora 20:45, care va fi transmis în direct de Antena 1.



Căpitanul Chivu a primit permisiunea selecţionerului Victor Piţurcă de a rămâne la Milano, lângă soţia sa, Adelina, care trebuie să nască în curând. În schimb, Mutu a invocat unele probleme medicale, însă unele voci din interiorul echipei naţionale susţin că, de fapt, atacantul Fiorentinei a evitat o nouă apariţie în Ghencea din cauza conflictului deschis cu suporterii stelişti, care anunţaseră o nouă primire ostilă pentru “Briliant”.

A FOST CHEMAT DACIAN VARGA
Selecţionerul Piţurcă a explicat ieri situaţia celor doi. “Am discutat cu Mutu după jocul de duminică. Mi-a spus că a suferit o contractură, o întindere. Urmează să facă o investigaţie. Sper să fie doar o contractură, să nu fie ceva mai grav şi să lipsească 2-3 săptămâni. Chivu şi-a revenit după o accidentare, am discutat cu el şi până la urmă l-am lăsat la echipa de club să se pregătească, pentru că nu este la cel mai înalt nivel.” În locul celor doi, Piţurcă l-a chemat pe mijlocaşul Sportului Studenţesc, Dacian Varga. “Aveam de gând să chem pe altcineva, dar el era în Bucureşti, venise pentru probleme personale din Antalya. Mă gândisem la Curtean sau la Tibi Bălan, dar era târziu să le luăm bilete”, a motivat selecţionerul. Acesta a confirmat că va demisiona în cazul ratării calificării la CM 2010: “Mă deranjează discuţiile despre eventualii înlocuitori ai mei şi, dacă nu ne vom califica, voi renunţa. Oricum, dacă şansele noastre de calificare se vor diminua, pot apărea jucători noi la echipa naţională”.

Marius Niculae plăteşte

Selecţionerul Piţurcă a explicat şi motivele neconvocărilor lui Marius Niculae şi Radu Ştefan. “Pe Niculae nu l-am chemat fiindcă a jucat puţine meciuri, dar şi din cauza acelei atitudini nesportive pe care a avut-o faţă de Steaua, când a înjurat clubul. A contat şi asta, pentru că un jucător de naţională trebuie să aibă o atitudine corectă faţă de mass-media şi de celelalte cluburi. Cât despre Radu Ştefan, el a fost a treia opţiune pentru mine, bătălia s-a dat între el şi Neşu. Radu Ştefan a avut o prestaţie slabă cu Lituania şi o atitudine neadecvată înaintea meciului cu Feroe, mi-au spus colaboratorii mei după meci.”

Proces împotriva DNA-ului!

Antrenorul naţionalei a dezvăluit că intenţionează să trimită în judecată Direcţia Naţională Anticorupţie, după ce a fost implicat în cazul Valiza: “Stenogramele sunt poveşti de adormit copiii, nu fac altceva decât să distragă atenţia faţă de ceea ce se întâmplă rău în România. Chiar mă distrează când le mai citesc. Dacă voi putea, o să înteprind o acţiune de judecată în afara graniţelor ţării. Am vorbit cu avocatul să cheme nişte experţi din afara ţării, să vedem ce se poate face. Nu văd nici un impediment în premierea echipelor, dar mai trebuie şi oficializată de FRF”, a precizat acesta.

“Din păcate, jucătorii care sunt la naţională nu sunt acum la un nivel optim din punct de vedere fizic, probabil acelaşi lucru îl vom păţi şi cu Serbia, asta e situaţia”
Victor Piţurcă

×
Subiecte în articol: sport