x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport România-Croaţia / Lipsă acută de activitate

România-Croaţia / Lipsă acută de activitate

de Mihai Igirosanu    |    09 Feb 2009   •   00:00
România-Croaţia / Lipsă acută de activitate

Amicalul de miercuri seară, din Ghencea, de la ora 20:45, vine într-un moment în care majorităţii jucătorilor echipei naţionale le lipseşte activitatea competiţională, spre deosebire de croaţi, ai căror titulari se află deja în plină competiţie la echipele din Premier League sau din Bundesliga.



Jucătorii convocaţi de selecţionerul Victor Piţurcă se vor reuni astăzi, la ora 12:30, la Centrul Naţional de la Mogoşoaia. Cu excepţia atacanţilor Ciprian Marica şi Adrian Mutu şi a mijlocaşului Paul Codrea, ceilalţi titulari care vor intra pe gazon miercuri seară sunt încă în perioada de pregătire sau fac tuşa la echipele de club.

EXCEPŢII: MUTU, MARICA ŞI CODREA
Deoarece meciul împotriva Croaţiei este ultimul test înaintea confruntării aproape decisive cu Serbia, de la Constanţa, din preliminariile CM 2010, selecţionerul Piţurcă va miza pe o formulă de bază, din care va lipsi doar căpitanul Chivu. Lobonţ – Contra, D. Goian, Tamaş, Raţ – Nicoliţă, Rădoi, Codrea, Cociş – Marica, Mutu. Aşa va arăta, mai mult ca sigur, primul "11" în partida de miercuri. Dintre aceştia, doar Codrea (titular cu regularitate la Siena), Rădoi (în plin campionat cu Al Hilal), Mutu (revenit în prim-plan la Fiorentina) şi Marica (titular 84 de minute în meciul câştigat sâmbătă de Stuttgart) se află în plină competiţie, primii doi în Serie A şi ultimul în Bundesliga. Ceilalţi doi stranieri, Răzvan Raţ, de la Şahtior Doneţk, şi Răzvan Cociş, de la Lokomotiv Moscova, se află încă în stagiile de pregătire precompetiţională. În aceeaşi situaţie se află şi jucătorii din Liga 1, Lobonţ, Goian, Tamaş, Nicoliţă şi Ovidiu Petre, care se află în cantonamentele din Antalya. De partea cealaltă, opt dintre cei 11 jucători de bază ai croaţilor se află deja în plin campionat cu echipele din Anglia şi Germania. Fundaşul dreapta, Corluka, şi mijlocaşul Modrici au jucat ieri pentru Tottanham în derby-ul londonez cu Arsenal, Kranjcar a fost titular sâmbătă pentru Portsmouth la înfrângerea dramatică, 2-3, cu Liverpool, căpitanul Robert Kovaci a jucat ieri pentru Borussia Dortmund la München, cu Bayern, Simunici a jucat şi el pentru Hertha Berlin, Rakitici pentru Schalke, iar perechea de atacanţi ai lui Hamburg, Petrici – Olici, a fost pe gazon sâmbătă după-amiază, în meciul pierdut cu 2-3 la Karlsruhe.

Lotul pentru Croaţia
Lotul convocat pentru amicalul cu Croaţia este următorul: Lobonţ (Dinamo), Pantilimon (FC Timişoara) – portari; Contra (Getafe), Ogăraru, D. Goian (ambii de la Steaua), Tamaş (Dinamo), Rădoi (Al Hilal), Raţ (Şahtior), Neşu (Utrecht) – fundaşi; Fl. Petre (Terek Groznîi), Nicoliţă, Ov. Petre (ambii Steaua), Codrea (Siena), Bourceanu (Oţelul), Tameş (FC Argeş), Cociş (Lokomotiv Moscova) – mijlocaşi; Marica (VfB Stuttgart), Bucur (FC Timişoara), Mutu (Fiorentina) şi Fl. Costea ("U" Craiova) – atacanţi. Convocat iniţial, căpitanul Cristi Chivu se pare că a primit permisiunea selecţionerului Piţurcă să rămână la Milano, soţia sa, Adelina, urmând să nască în curând.

Croaţii vin mâine
Delegaţia Croaţiei, sfertfinalistă la Euro 2008, va sosi mâine în România cu un charter care va ateriza în jurul orei 12:30 pe Aeroportul Henri Coandă. Selecţionerul Slaven Bilici, care a anunţat la începutul lunii ianuarie că se retrage la finele acestei campanii de calificare la CM 2010, va conduce antrenamentul oficial mâine seară, la ora 18:30, pe Stadionul Steaua. Croaţii se reunesc astăzi la hotelul Sheraton din Zagreb, iar din lotul iniţial convocat pentru amicalul cu România va lipsi fundaşul lui Hajduk Split, Nikola Kalinici, care s-a accidentat la un antrenament susţinut de echipa sa de club în Antalya. De remarcat prezenţa atacantului Eduardo Da Silva, revenit după exact un an, în urma unei accidentări grave la genunchi suferită în februarie 2008. Cale, de la Trabzonspor, şi Jurici, de la Genoa, se află la primele selecţii.

×
Subiecte în articol: sport