x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport România – Insulele Feroe: Batem şi noi, da?

România – Insulele Feroe: Batem şi noi, da?

de Marius Mihalcea    |    14 Oct 2009   •   00:00
România – Insulele Feroe: Batem şi noi, da?
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Tricolorii încheie în această seară, la Piatra-Neamţ, o campanie de calificare mizerabilă, printre cele mai slabe din istorie, în compania singurei reprezentative din grupă de care probabil că nu ne temem. Sau mai ştii?!

Fără Mutu, a cărui preocupare principală a rămas, chiar şi după ruşinea de la Belgrad, colindatul cârciumilor, şi fără căpitanul Chivu, ambii suspendaţi pentru acest joc, reprezentativa României are ingrata misiune să învingă periculoasa şi tenacea echipă a pescarilor amatori din Feroe. Nu încape îndoială că sub Pietricica ne-ar fi fost la fel de greu şi cu cei doi lideri pe teren, câtă vreme Feroe a făcut egal cu Austria şi a bătut Lituania, dar nici nu putem să nu nutrim speranţa că trupa lui Răzvan Lucescu va strânge în fine rândurile şi va bifa un succes grandios, sinonim, ne-am dori, cu revenirea în urna a doua valorică pentru preliminariile CE 2012.

În afara lui Mutu şi a lui Chivu va mai lipsi sigur contra feroezilor Tibi Ghioane, care s-a accidentat în meciul cu Serbia, dar este de aşteptat ca Răzvan Lucescu să opereze în primul unsprezece şi alte schimbări decât cele la care este forţat să recurgă. Selecţionerul doreşte astfel să pregătească viitoarea campanie, în fapt cea pentru care a fost angajat de FRF.

RADIOGRAFIA LUI RĂZVAN
"După meciul cu Serbia am înţeles exact că realitatea fotbalului românesc este asta: nu sunt foarte multe valori, indiferent ce jucători ar fi venit la naţională nu ar fi adus o mare schimbare faţă de cei care au fost. Vor fi în campania viitoare meciuri cu adversari mai puţin valoroşi, care trebuie câştigate, şi vor fi partide cu adversari valoroşi, pe care trebuie să le abordăm cu spirit de sacrificiu.

Au fost două confruntări asemănătoare, cu Franţa la Paris şi cel de la Belgrad, cu adversari puternici, ambele echipe foarte motivate, cu public puternic, şi totuşi în unul am murit pe teren şi în altul am intrat mult prea relaxaţi, ceea ce a dus la un eşec pe care nu va fi uşor să-l uităm. Viitorul nu e grozav, la fel cum nici momentul de faţă nu este foarte bun", a declarat Lucescu junior.


Mutu, avertizat
Răzvan Lucescu nu a dorit să comenteze ultimele evenimente care l-au avut în prim-plan pe Adrian Mutu, dar a lăsat să se înţeleagă faptul că atacantul Fiorentinei trebuie să-şi revizuiască grabnic comportamentul dacă vrea să mai îmbrace tricoul naţionalei.

"Ştiţi că nu discut în general despre jucători individual, sunt antrenor la echipa naţională, nu la o echipă de club. Nu pot să spun: «Dau afară un jucător». Pot să îl convoc data viitoare sau pot să nu-l convoc. Am anumite principii şi ţin la ele. Respect jucătorii. Am obligaţia să dau încredere jucătorilor şi aştept o foarte mare responsabilitate şi să arate respect pentru echipă, pentru muncă, pentru cel care le arată respect. Dacă există o persoană care să nu respecte aceste principii e clar că trebuie să iau o decizie", a declarat selecţionerul.

La scurt timp după meciul cu Serbia (0-5), Mutu a părăsit hotelul din Belgrad unde erau cazaţi tricolorii, pentru a lua parte la o petrecere dată la un hotel din Novi Sad, oraş situat la 96 de kilometri de capitala Serbiei, de patronul echipei Vojvodina.

"Ne aşteaptă un meci în care orice alt rezultat decât victoria noastră ar fi o şi mai mare ruşine pentru noi decât cea păţită la Belgrad"
Mirel Rădoi

×
Subiecte în articol: sport romania - insulele feroe