x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport România – Israel 0-2: Explicaţiile unui eşec

România – Israel 0-2: Explicaţiile unui eşec

de Marius Mihalcea    |    05 Mar 2010   •   00:00
România – Israel 0-2: Explicaţiile unui eşec
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Chiar dacă i-au lipsit câţiva jucători importanţi, în frunte cu Mutu şi Chivu, selecţionerul Răzvan Lucescu admite că "tricolorii" n-au nici o scuză pentru înfrângerea înregistrată miercuri seară în faţa naţionalei Ţării Sfinte.

Echipa naţională se afundă în mediocritate. Iar după ultima ispravă a "tricolorilor", 0-2 la Timişoara cu o reprezentativă a Israelului care nu e nicidecum o forţă, de vreme ce a ratat la rândul ei calificarea la Cupa Mondială, lui Răzvan Lucescu îi vine tot mai greu să vorbească.

"Este frustrant să vorbesc, pentru că este o situaţie incomodă, am pierdut cu 2-0, şi asta este ceea ce contează. Faptul că am avut o singură zi de pregătire pentru acest meci a contat destul. Pe lângă situaţia precară a fotbalului nostru, ne-au mai lipsit şi cinci jucători importanţi. Jocul s-a pierdut pe două greşeli mari. Israelienii au jucători tehnici, rapizi şi dinamici, care au reuşit să fructifice ocaziile avute. Pe când noi, când am recuperat mingea, nu am avut aceeaşi uşurinţă în a ne debarasa de adversar şi a marca. Oricum, nu avem nici o scuză, acest scor vorbeşte de la sine. Ceea ce contează în fotbal este rezultatul, iar noi am pierdut", a declarat selecţionerul României.

PROBLEME CU SELECŢIA
Lucescu junior a subliniat apoi că situaţia în care se găseşte echipa naţională este destul de delicată, în principal din cauza ariei restrânse de selecţie. "Lucrurile nu sunt simple şi nici nu au fost, dar se poate rezolva. Dacă am avea şi noi 20 de jucători care să evolueze în campionate puternice, ar fi mult mai bine. Dar când aria de selecţie este mică, 5-6 absenţe contează foarte mult. Ne merităm însă toate criticile şi reproşurile care ni se aduc", a spus selecţionerul, care s-a declarat totuşi mulţumit de atitudinea pozitivă a jucătorilor.

ŞI FRANŢA, ÎNVINSĂ
Tot miercuri, viitoarele adversare ale României din preliminariile CE 2012 şi-au verificat la rândul lor potenţialul în cadrul unor partide amicale. Franţa, principala favorită a grupei din care fac parte "tricolorii", a pierdut fără drept de apel, scor 0-2, pe teren propriu, în faţa campioanei en-titre a Europei, Spania.

Pentru iberici au marcat David Villa ('21) şi Sergio Ramos ('45). Bosnia-Herţegovina, echipă cu care, cel mai probabil, ne vom bate pentru locul secund, de "baraj", a câştigat pe teren propriu, scor 2-1, meciul cu Ghana, reprezentativă calificată la CM, golurile fiind înscrise de Ibisevici ('40) şi Pjanici ('65), respectiv Muntari ('22). Tot victorii au obţinut Belarus şi Albania, prima dintre ele cu 3-1 pe terenul Armeniei, iar cealaltă 1-0, acasă, în faţa Irlandei de Nord.

În fine, Luxemburg a pierdut pe teren propriu, scor 0-1, cu Azerbaidjan.

"O problemă este că nu marcăm. Ocaziile lui Roman, Marica şi Bucur ar fi trebuit concretizate, fiindcă în meciurile dintre două selecţionate rar vezi ocazii multe"
Răzvan Lucescu selecţioner România

"Am văzut meciul şi cred că trebuie schimbate foarte multe, pentru că altfel o să avem multe probleme. Mutu este un caz special şi nu trebuie să vorbim despre asta acum"
Gheorghe Hagi fost internaţional

×
Subiecte în articol: sport esec romania - israel