x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ROMÂNIA – ISRAEL: Prilej pentru revederi

ROMÂNIA – ISRAEL: Prilej pentru revederi

de Mihai Igirosanu    |    02 Mar 2010   •   00:00
ROMÂNIA – ISRAEL: Prilej pentru revederi
Sursa foto: /Gsp/Intact Images

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a prefaţat prima apariţie a tricolorilor în 2010, meciul amical pe care România îl va susţine mâine seară, de la ora 20:45, la Timişoara, împotriva Israelului.

O primă parte a delegaţiei tricolorilor a ajuns ieri pe malurile Begăi, iar o primă veste importantă este indisponibilitatea mijlocaşului Unirii Urziceni, Iulian Apostol, care a fost înlocuit cu colegul său, Răzvan Pădureţu. Acesta din urmă, în vârstă de 28 de ani, bifează prima selecţie la echipa naţională. De partea cealaltă, israelienii au sosit şi ei ieri, iar noul selecţioner, fostul internaţional Eli Ohana, se confruntă la rândul său cu câteva probleme de efectiv, dar va putea miza pe vedeta lui Liverpool, Yossi Benayoun, pe atacantul Borussiei Monchengladbach, Roberto Colautti, sau pe ex-stelistul Klemi Saban.

"AVEM PROBLEME DE LOT"
Ionuţ Lupescu a radiografiat situaţia lotului nostru: "O să fie un meci greu. Din păcate, lipsesc foarte mulţi jucători, foarte mulţi accidentaţi. Chiar şi aseară am avut probleme, dar tocmai de aceea e importantă această întâlnire. Dă posibilitatea unor jucători să vedem în ce stadiu sunt şi în caz de forţă majoră. Israel are o echipă foarte bună şi, dacă nu mă înşel, în ultimele două-trei meciuri ne-a cam învins, aşa că va fi un meci greu", a precizat Lupescu.

Oficialul FRF a adăugat că, după încheierea sezonului Ligii 1, Federaţia va încerca să mai stabilească alte trei amicale pentru naţionala României înaintea debutului campaniei de calificare la Euro 2012. "Veteranul" şi căpitanul naţionalei Israelului, portarul Nir Davidovici, a declarat: "Suntem pregătiţi pentru joc, avem un nou antrenor şi jucători noi. România are jucători tineri, o să-i studiem. Cred că va fi un meci greu, pentru că România a avut mereu un fotbal bun".

 

Florescu, încântat de convocarea în premieră
Convocat în premieră la echipa naţională, mijlocaşul echipei daneze FC Midtylland, George Florescu, şi-a exprimat bucuria ieri, imediat după sosirea pe aeroportul din Timişoara: "Mă bucur enorm că am reuşit să fac pasul şi la echipa naţională de seniori. Am fost până acum la tineret şi la mai multe grupe de juniori, aşa că sunt foarte fericit că am ajuns să fiu convocat şi la seniori. După plecarea mea de la Şerif Tiraspol, se părea că lumea din România m-a cam uitat. Dar Danemarca are un campionat destul de puternic. Foarte mulţi jucători pleacă din Danemarca spre alte campionate mai puternice şi îmi pare bine că cineva a avut ochi să mă vadă şi pe mine acolo".

El crede că România se va bate de la egal la egal cu Franţa în grupa de calificare la Euro 2012. "De la campania asta mă aştept la ce se aşteaptă o ţară întreagă. Sper să ne calificăm. Sunt convins că ne vom bate de la egal la egal cu Franţa pentru calificare. Sper să le luăm faţa şi să ne răzbunăm într-un fel pentru campania trecută."

×
Subiecte în articol: sport fotbal amical romania - israel