x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Romania - Moldova / Apel la suporteri

Romania - Moldova / Apel la suporteri

de Vicentiu Neagoe    |    Mihai Igirosanu    |    06 Feb 2007   •   00:00
Romania  -  Moldova / Apel la suporteri

Selectionerul Victor Piturca va conduce in aceasta dimineata, de la ora 11:00, la Mogosoaia, antrenamentul oficial inaintea amicalului cu Moldova. Oaspetii sosesc azi.

Biletele pentru intalnirea care va avea loc de la ora 17:00, pe Stadionul National din Complexul "Lia Manoliu", vor fi comercializate doar in ziua meciului. FRF a scos la vanzare 700 de bilete cu un pret de 30 RON la tribuna 0, 3.000 de bilete de 10 RON la tribuna I, 5.000 de bilete de 5 RON la tribuna a II-a si 12.000 de bilete de 5 RON la peluze.

DORINTA. La fel ca si capitanul Cristi Chivu, atacantul lui Sahtior Donetk Ciprian Marica si-a manifestat speranta ca publicul din Bucuresti sa inconjoare cu dragoste echipa nationala. "Moldova e un adversar pe care trebuie sa il luam in considerare. Este un meci pe care trebuie sa il tratam cu seriozitate. Sper ca suporterii din Bucuresti sa vina in numar cat mai mare la stadion si nu cred ca vom mai fi injurati. Oricum, eu cred ca ei ne iubesc", a precizat Marica.

ADVERSARI. Delegatia reprezentativei Moldovei va sosi astazi in tara si va fi cazata la Hotelul Diplomat. Partida de la Bucuresti va prilejui si debutul pe banca tehnica a moldovenilor pentru fostul mare international rus Igor Dobrovolski. In vederea confruntarii cu Romania, acesta l-a convocat pe atacantul lui CFR Cluj Viorel Frunza, dar si pe Simion Bulgaru, fara legitimare, ultima oara la Zimbru Chisinau. Lotul Moldovei: Nicolai Calancea (Zimbru Chisinau), Serghei Pascenko (Serif Tiraspol) - portari; Victor Golovatenco (FC Tiraspol), Sergiu Lascencov (Illichivet Mariupol), Ghenadie Olexici (Amkar Perm), Alexandru Epureanu (Serif Tiraspol), Simion Bulgaru (fara club) - fundasi; Victor Berco (FC Alma Ata), Victor Comlionoc (Obolon Kiev), Serghei Covalciuc (Spartak Moscova), Alexandru Gatcan (Rubin Kazan), Stanislav Ivanov (FC Moscova), Radu Rebeja (FC Moscova), Igor Tagarlas (Metalurg Zaporojie) - mijlocasi; Serghei Alexeev (Serif Tiraspol), Igor Bugaiov (Cernomoret Odessa), Viorel Frunza (CFR Cluj), Serghei Rogaciov (Aktobe Lento) - atacanti.

ACCIDENTAT
Portarul echipei Manchester United, Edwin van der Sar, si-a fracturat nasul in meciul cu Tottenham, disputat duminica in Premier League, si nu va mai evolua in amicalul pe care reprezentativa Olandei il va sustine maine la Amsterdam, in compania Rusiei. Portarul, in varsta de 36 de ani, a fost nevoit sa paraseasca terenul dupa un duel cu atacantul echipei Tottenham, Robbie Keane. Selectionerul Olandei, Marco van Basten, a decis sa-l convoace in locul lui Van der Sar pe portarul formatiei Feyenoord Rotterdam, Henk Timmer. Daca accidentarea se va dovedi grava, Edwin van der Sar ar putea lipsi si in meciul contra Romaniei, care se va disputa la 28 martie, la Amsterdam, in preliminariile CE 2008.

TINERET
Azi, cu incepere de la ora 19:00, la Tiraspol, in direct pe Telesport, nationala de tineret a Romaniei va intalni selectionata similara a Moldovei. Aceasta este cea de-a sasea partida care se desfasoara intre cele doua echipe, toate meciurile avand caracter amical. Dintre jucatorii convocati de antrenorul Emil Sandoi, cel mai vechi este atacantul lui FC Nantes Claudiu Keseru, care are la activ 13 selectii. "Este o partida pe care trebuie sa o castigam, fiindca avem nevoie de incredere in fortele proprii, pentru a nu mai rata o noua campanie de calificare. Personal ma simt foarte bine la Nantes, unde voi ramane pana in 2008", a declarat vedeta nationalei de tineret la plecarea catre Moldova.
JUVE, PE FIR
Capitanul reprezentativei noastre, Cristi Chivu, a intrat in vizorul ocupantei primului loc din Serie B, Juventus Torino, conform site-ului italian Calciomercato. Conform sursei citate, pe langa fundasul Romei, conducatorii clubului din Piemont ii mai au in vedere pe Steven Gerard (Liverpool), Per Mertesacker, Torsten Frings (ambii Werder Bremen), Christian Molinaro (Siena), Luca Toni (Fiorentina) si Javier Saviola (Barcelona). Pe de alta parte, cotidianul Corriere dello Sport a anuntat ca diriguitorii Romei vor incepe saptamana viitoare negocierile pentru prelungirea contractelor lui Chivu, Mexes si Mancini. Chivu se mai afla in atentia celor de la Real Madrid, Barcelona, Chelsea si Inter.
×
Subiecte în articol: sport