x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Romania - Moldova / Meci amical de rezerva

Romania - Moldova / Meci amical de rezerva

de Vicentiu Neagoe    |    Mihai Igirosanu    |    07 Feb 2007   •   00:00
Romania  -  Moldova / Meci amical de rezerva

Selectionerul Victor Piturca a renuntat la Chivu, Rat si Plesan, care s-au accidentat, si l-a chemat de urgenta la Mogosoaia pe dinamovistul Pulhac. La randul lor, organizatorii au probleme cu gazonul de pe "Lia Manoliu".

In locul spectaculoasei confruntari contra campioanei mondiale, Italia, tricolorii vor juca astazi, de la ora 17:00, impotriva unei selectionate a Moldovei, al carei selectioner, Igor Dobrovolski, abia a reusit sa adune 16 jucatori. De asemenea, cu o zi inaintea meciului, organizatorii se plangeau de probleme cu gazonul de pe Stadionul National din Complexul "Lia Manoliu" si cu instalatia de incalzire a stadionului.

PROBLEME. Victor Piturca a declarat ieri ca Razvan Rat, capitanul Cristian Chivu si Mihaita Plesan nu vor putea evolua in meciul de astazi din motive medicale. "Avem probleme de lot, din pacate. Chivu sufera de miozita si am decis impreuna cu doctorul Pompiliu Popescu sa nu joace. Rat s-a accidentat si el la antrenamentul de marti dimineata si, pentru a evita o accidentare mai serioasa, am decis sa nu-l folosesc miercuri. Are o problema la tendon care necesita fixarea piciorului intr-o atela gipsata pentru 10 sau 12 zile. Plesan a suferit o intindere si nu va participa nici el la aceasta actiune", a declarat selectionerul pentru Stirile Sportive ale Antenei 1.

PRECAUTIE. "Sa nu credeti ca ar putea sa fie un scor fluviu, pentru ca Moldova nu e chiar asa o echipa slaba. E normal sa tratam jocul cu maxima seriozitate. Nu se pune problema ca jucatorii sa fie relaxati. Jucatorii trebuie sa se comporte ca adevarati profesionisti", a mai spus selectionerul. Despre faptul ca in Italia meciurile s-ar putea juca fara spectatori, dupa incidentele de la partida Catania - Palermo, Piturca a declarat: "Nu sunt de acord ca meciurile de fotbal sa se joace fara spectatori. Nu ar avea nici un farmec". Cu privire la partida contra Olandei, din preliminariile CE 2008, Piturca a afirmat: "Olanda nu a vrut sa joace cu noi la inceputul preliminariilor fiindca ar fi urmat un recul firesc dupa turneul final si a vrut sa evite un adversar puternic".

INLOCUITOR
"In locul lui Cristi Chivu l-am convocat pe Pulhac si am acum un lot format din 20 de jucatori. Partida cu Moldova este ultimul joc important pana la cel cu Olanda. Ma astept la un meci reusit. Intalnirea cu Moldova conteaza pentru palmares"
Victor Piturca, selectioner Romania

ADVERSAR
Reprezentativa Republicii Moldova a ajuns aseara la Bucuresti, pe Aeroportul Henri Coanda, in jurul orei 20:30. Presedintele Federatiei Moldovenesti de Fotbal (FMF), Pavel Ciobanu, a declarat despre meciul amical cu nationala Romaniei ca Moldova are sansa sa arate ce poate in fata unei echipe de top din Europa. "Jucatorii nostri trebuie sa dea tot ce au mai bun. Au sansa sa demonstreze ca sunt si ei valorosi si, totodata, este un test util in perspectiva meciului din primavara cu Malta, din preliminariile CE 2008. Din pacate, mai multi jucatori de-ai nostri, precum Valeriu Catansus sau Andrei Corneencov, nu vor putea evolua in acest meci. Dobrovolski va avea posibilitatea sa vada si alti candidati pentru nationala noastra", a spus Ciobanu.
RESPECT
Selectionerul a afirmat ca nu este interesat de faptul ca omologul sau de pe banca reprezentativei Republicii Moldova, Igor Dobrovolski, va veni la Bucuresti cu un lot format din doar 16-17 jucatori. "Nu stiu, ma intereseaza mai putin. Acum cateva zile, cand am discutat cu oficialii federatiei de la Chisinau, ni s-a spus ca tot lotul este pregatit. Nu se compara cu episodul Nigeria", a precizat Piturca. Intrebat despre forma mai putin buna a Olandei, selectionerul a spus: "Olanda ramane Olanda. Au de unde alege, aria de selectie fiind mare. La meciul cu noi fiti sigur ca totul va fi OK. Pana acum au avut rezultate scontate, mai putin remiza din Bulgaria, unde aceasta a avut mare sansa. La fel cum au avut si cu noi, in partida de la Constanta".

VICTORIE
Reprezentativa de tineret a Romaniei a invins ieri la Tiraspol, cu scorul de 2-0 (0-0), formatia similara a Republicii Moldova, pentru elevii lui Emil Sandoi punctand V. Simion (‘53) si Chiacu (’63). "Tricolorii mici" au intrat pe teren in formula Pantelimon (’86 Tatarusanu) - Scarlatache, Ducu, Mardare, Sepsi - Chiacu (’76 Palimaru), Ropotan (’83 Patriche), Cr. Tanase (‘74 Tincu) - Keseru (’83 Bicfalvi), V. Simion (’67 Pacuraru), B. Stancu (’80 R. Neagu). Din cauza frigului, partida s-a disputat in sala, pe un teren de dimensiuni standard, iar crainicul arenei a vorbit numai in limba rusa. In minutul 45, la scorul de 0-0, Mardare a trimis balonul in bara dupa o lovitura de cap. "A fost un test util, pentru ca am putut verifica mai multi jucatori", a spus Emil Sandoi la finalul partidei.
×
Subiecte în articol: sport moldova