x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rugby - Italia - Romănia 24-18 - Au jucat doar o repriză

Rugby - Italia - Romănia 24-18 - Au jucat doar o repriză

de Ionut Paduraru    |    13 Sep 2007   •   00:00
Rugby - Italia  -  Romănia 24-18 - Au jucat doar o repriză

Romănia a pierdut meciul de debut la Campionatul Mondial de rugby, 18-24 in faţa Italiei, după o primă repriză foarte slabă şi o a doua mult mai echilibrată.

Romănia a pierdut meciul de debut la Campionatul Mondial de rugby, 18-24 in faţa Italiei, după o primă repriză foarte slabă şi o a doua mult mai echilibrată.

Romănii au inceput crispat partida de pe "Stade Velodrome", din Marsillia, ajungănd rar in 22-ul advers. Italienii au marcat un eseu in minutul 6, după o greşeală a lui Sărbu, iar in minutul 18 au dus scorul la 8-0, după ce au transformat o lovitură de pedeapsă. "Stejarii" au inceput in forţă partea secundă. Manta a marcat un eseu in minutul 43, iar in minutul 48, scorul devenise 12-8 pentru Romănia după un nou eseu marcat de Tincu şi transformat de Dimofte. Momentul decisiv a venit insă in minutul 53, cănd Manta a fost eliminat zece minute pentru o greşeală intenţionată. Italienii au profitat şi au inscris in această perioadă un eseu de penalitate, transformat, scorul devenind 15-12 in favoarea lor. Pănă la final s-a mai marcat doar din lovituri de pedeapsă, peninsularii de trei ori, iar noi de două, ambele prin Dimofte. Pentru că am pierdut la mai puţin de 7 puncte, Romănia a primit un punct suplimentar in clasamentul Grupei C. Următorul meci va fi pe 18 septembrie, la Edinburgh, cu Scoţia.

Diferenţe

Marea favorită a Cupei Mondiale, Noua Zeelandă, una dintre adversarele Romăniei, are nu mai puţin de 136.059 de jucători legitimaţi, o cifră impresionantă pentru o ţară care are doar patru milioane de locuitori. In lume, doar Anglia (716.505 jucători), Africa de Sud (464.466) şi Franţa (212.059) stau mai bine la acest capitol. La Antipozi se bagă bani grei in rugby, numai in acest an investindu-se

12,6 milioane de euro in copii şi juniori. De exemplu, Romănia are 3.500 de jucători legitimaţi, iar federaţia a primit de la bugetul de stat in 2007 aproximativ 620.000 de euro.

Schimbare

Indiferent de rezultatele pe care reprezentativa Italiei le va obţine la Cupa Mondială, antrenorul francez Pierre Berbizier nu va mai continua pe banca tehnică a "Squadrei Azzurra". Potrivit agenţiei Kataweb, noul selecţioner al peninsularilor va fi sud-africanul Nick Mallett, insă preşedintele federaţiei, Carlo Dondi, aşteaptă incheierea competiţiei, pentru a face anunţul oficial.

×
Subiecte în articol: sport