x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rugby - Stau pe un sac de bani

Rugby - Stau pe un sac de bani

de Vlad Ionescu    |    13 Sep 2007   •   00:00
Rugby - Stau pe un sac de bani
Sursa foto: WILLIAM WEST/

Marea favorită a Cupei Mondiale, Noua Zeelandă, cheltuieşte anual pentru tinerii jucători 12,6 milioane de euro, de 20 de ori mai mult decăt bugetul FR de Rugby.

Marea favorită a Cupei Mondiale, Noua Zeelandă, cheltuieşte anual pentru tinerii jucători 12,6 milioane de euro, de 20 de ori mai mult decăt bugetul FR de Rugby.

La Auckland, Wellington sau Christchurch rugby-ul este sportul numărul 1. Noua Zeelandă, adversară a Romăniei in grupa C a Cupei Mondiale, are nu mai puţin de 136.059 de jucători legitimaţi.

COMPARAŢIE. Chiar dacă s-a inregistrat o scădere de 4% faţă de anul trecut, cifra este impresionantă pentru o ţară care depăşeşte cu puţin patru milioane de locuitori. In lume, doar Anglia (716.505 jucători), Africa de Sud (464.466) şi Franţa (212.059) stau mai bine la acest capitol, dar şi populaţia acestor ţări este de căteva ori mai mare. In Romănia există decăt 3.500 de jucători legitimaţi, dintre care doar 800 de seniori, cuprinşi in 52 de cluburi. In acest an, in Noua Zeelandă, s-au cheltuit 12,6 milioane de euro pentru eşalonul juvenil, in timp ce alocaţia bugetară de care a beneficiat federaţia noastră a fost de aproximativ 20 de ori mai mică.

Schimbare

Indiferent de rezultatele pe care Italia la va obţine la Cupa Mondială, antrenorul francez Pierre Berbizier nu va mai continua pe banca tehnică a "Squadrei Azzurra". Potrivit agenţiei Kataweb, noul selecţioner va fi sud-africanul Nick Mallett, insă preşedintele federaţiei, Giancarlo Dondi, va face anunţul oficial abia după incheierea competiţiei. Italia a pierdut primul meci la Cupa Mondială, 14-76 cu Noua Zeelandă, aseară a intălnit Romănia, iar in continuare va juca cu Portugalia şi cu Scoţia.

Previzibil

După ce a invins Franţa cu 17-12, reprezentativa Argentinei a obţinut o a doua victorie la

Cupa Mondială, 33-3 cu Georgia. Surprinzător, georgienii au punctat primii, in minutul 3, insă după pauză "pumele" au inscris patru eseuri, reuşind să obţină şi un punct bonus. In clasamentul grupei D conduce Argentina, cu nouă puncte, urmată de Irlanda, cu cinci puncte, şi de Franţa, cu un punct, acestea avănd insă un meci mai puţin disputat.

×
Subiecte în articol: sport