x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rutierul olandez Alex Molenaar a câștigat Turul ciclist al României

Rutierul olandez Alex Molenaar a câștigat Turul ciclist al României

15 Sep 2019   •   16:56
Rutierul olandez Alex Molenaar a câștigat Turul ciclist al României
Sursa foto: Lucian Alecu

Rutierul olandez Alex Molenaar (Monkey Town - A Block CT) a câştigat ediţia a 52-a a Turului ciclist al României, încheiată duminică, la Bucureşti. Molenaar a fost urmat în clasamentul final de rusul Savva Novikov (Lokosphinx) şi de cehul Karel Hnik (Elkov Author), în timp ce pe locul al patrulea s-a clasat românul Serghei Ţvetcov, campionul de anul trecut, la o secundă de podium.

Premierea celor mai buni trei rutieri ai cursei a fost efectuată de preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak, medaliat cu bronz săptămâna aceasta la Mondialele de paraciclism de la Emmen (Olanda).


foto Lucian Alecu Jurnalul

Etapa a cincea, ultima, desfăşurată în Bucureşti, 18 tururi de circuit pe traseul Piaţa Victoriei - Şoseaua Kiseleff - Piaţa Arcul de Triumf - Bulevardul Regele Mihai I - Piaţa Presei Libere, pe 100,3 km, a fost câştigată de polonezul Stanislaw Aniolkowski (CCC Development Team).


foto Lucian Alecu Jurnalul

În clasamentul final al sprinterilor s-a impus estonianul Karl Patrick Lauk, Molenaar a obţinut, pe lângă tricoul galben de lider al clasamentului general, şi tricoul alb, de lider la categoria Under-23, în timp ce Ţvetcov au luat şi el două tricouri, verde, de lider al căţărătorilor, şi albastru, de cel mai bun român din clasamentul general. Tricoul gri, pentru cea mai bună echipă, a revenit ruşilor de la Lokosphinx.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ciclism