x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport S-a iesit din nou pe strazi

S-a iesit din nou pe strazi

25 Feb 2005   •   00:00

Calificarea Stelei in optimile de finala ale Cupei UEFA a declansat fiesta in randul fanilor din intreaga tara, dar in special pentru cei din Bucuresti, aducand aminte de vremurile cand Romania facea istorie la CM 1994 in SUA.

DRAGOS STOICA

FERICIRE. Venit de la stadion direct in Piata Universitatii, Gigi Becali s-a suit pe masina pentru a canta alaturi de suporteri

Au daramat stadionul!

Imediat dupa ratarea lui Di Vaio, strazile Capitalei au fost inundate de suporterii formatiei din Ghencea, care n-au ezitat sa infrunte o ploaie deasa.

MITING. Ca de obicei in asemenea ocazii, principalul loc pentru manifestarea bucuriei a fost Piata Universitatii, unde aproximativ 2.000 de fani ai Stelei au ocupat trotuarul dinspre Teatrul National. Putin mai tarziu, pe carosabil a aparut chiar si patronul Gigi Becali, care n-a ezitat sa se urce pe capota unei luxoase limuzine Audi. Boss-ul "militarilor" a luat o portavoce si a cantat alaturi de suporteri "Romania - Steaua, Europa - Steaua", aceasta melodie fiind, de altfel, hitul noptii de joi spre vineri. Mitingul spontan de la Universitate a tinut pana aproape la 1 noaptea, pentru ca apoi majoritatea celor prezenti sa se indrepte catre mai multe cluburi si restaurante din zona.

ARTIFICII. In acelasi timp, toate cartierele bucurestene au avut parte de tot felul de evenimente, cu exceptia Soselei Stefan cel Mare, unde linistea era aproape deplina. Paradoxal, in Giulesti si Crangasi, fieful rivalilor de la Rapid, s-au lansat artificii si s-au pocnit petarde, pentru ca apoi sa se indrepte catre centrul Capitalei mai multe sute de fani ai "ros-albastrilor". In ceea ce priveste media, toate televiziunile si-au modificat din mers grilele de programe, insistand pe performanta Stelei. De altfel, acelasi subiect a facut obiectul majoritatii talk-show-urilor de joi seara, realizatorii acestora intrand aproape fiecare, telefonic, in legatura cu patronul Stelei si cu presedintele Mihai Stoica.

ADEVARATUL "BRILIANT"
"Nu stiu daca Mutu la varsta lui Cristea era atat de bun. Acesta e adevaratul briliant, Cristea. Am glumit cand am spus ca 75 de milioane de dolari, pentru ca nu va pleca de la Steaua. Sa joace doi-trei ani la Steaua, sa-si faca datoria fata de tara lui, apoi pleaca", a spus Gigi Becali dupa meci. "Avem o echipa care poate face fata oricarei formatii din Europa. Nu pot spune ca avem jucatori de supervaloare, dar echipa in totalitate este supervaloare", a subliniat Becali. El a precizat ca nu este interesat sa vanda jucatori. "E asa de mare bucuria, incat ar fi nedrept sa ma gandesc sa vand jucatori".

FELICITARI DE LA FEDERATIE
"Dupa exact 18 ani de la performanta predecesorilor lor, care au cucerit la Monte Carlo Supercupa Europei, componentii actualei echipe steliste au dovedit, prin devotamentul aratat in dificilele conditii existente joi seara pe Stadionul Steaua, ca si prin jocul etalat, ca se pot bate de la egal la egal cu marile cluburi europene, faptul ca au scos din cupele continentale cea mai buna echipa a lumii in anul 2004 reprezentand inca un argument in acest sens", se arata in comunicatul FRF, care considera ca Steaua ramane un veritabil port-drapel tricolor in cupele europene.

Au daramat stadionul!

"VULCAN". Suporterii Stelei au creat in Ghencea o atmosfera infernala pentru Valencia
Steaua a obisnuit suporterii cu rezultate magnifice in cupele europene, dar nici o performanta de acest gen nu a fost savurata de acestia intr-un mod atat de frenetic. Inca de la inceputul partidei cu Valencia au fost arborate cartonase fosforescente in culorile clubului si s-au fluturat drapelele Romaniei. "Romania - Steaua, Europa - Steaua" a fost cantecul favorit al celor aproximativ 30.000 de fani dezlantuiti.

SPERANTA. "Recuceriti Europa" era scris pe un banner de la peluza sud, performanta in care nici cel mai frenetic suporter nu ar fi crezut inaintea partidei de joi. Nici ploaia nu i-a impiedicat pe spectatori sa taca, acestia incurajandu-i pe Radoi & Co. din primul pana in ultimul minut. Fiecare pasa gresita sau neinterceptata a stelistilor era urmata de un oftat prelung al tribunei, in timp ce fiecare atingere de balon a oaspetilor era fluierata copios.

SPRIJIN. "Banii n-au valoare, faptele conteaza / Stelistii se nasc, nu se inventeaza" a fost mesajul cu care au fost primiti jucatorii lui Zenga la intoarcerea de la vestiare. Speranta inca nu murise, desi era 0-0, spaniolii pareau sa gestioneze bine rezultatul. A venit insa golul lui Cristea, care a aruncat tribunele in aer si a declansat nebunia. Fanii au vazut din ce in ce mai aproape calificarea in "optimile" Cupei UEFA, acelasi Andrei Cristea injectandu-le, in minutul 70, o noua doza puternica de incredere.

DISPERARE. Fanii au asteptat cu incredere loteria loviturilor de departajare. Radoi a transformat - tribunele exultau. Dorinel l-a evidentiat pe Palop si era pe cale sa se prabuseasca de durere. "Hai, baieti! Se poate!", a strigat un intreg stadion, urlet care i-a intimidat pe expertii Baraja si Di Vaio, facandu-i sa "tinteasca" peluza. Pe stadion s-a declansat fiesta. "Suntem mandri de voi", au strigat cei 30.000 de spectatori, care au zabovit in tribune inca 30 de minute dupa incheierea socotelilor. (Catalin Fainisi)

MULTUMIT

"Steaua a facut un joc extraordinar. Cred ca am lasat o impresie incredibila. Ne-am pregatit si pentru penalty-uri de cand ne-am intors de la Valencia. In vestiar, atmosfera este extraordinara. Incepem sa ne intram in ritm o data cu inceperea campionatului si sa ne gandim la Villarreal" - Walter Zenga

FAIR-PLAY

"N-am ce sa le reprosez baietilor, au dat totul si le multumesc. Stiu ca ma asteapta o atmosfera ostila pe Mestalla, dar la fel pateam si daca ne calificam. Nu consider starea terenului un handicap, pentru ca ambele echipe au evoluat pe acelasi teren" - Claudio Ranieri

CREDINTA

"Daca nu credeam, nu intram pe teren. Am crezut cu totii. Cred ca am castigat prin ambitie si prin daruire, in primul rand pentru ca terenul a fost foarte greu. A fost un meci de lupta si cine a crezut pana la capat a meritat sa castige. Cred ca sunt in al noualea cer, nu stiu, nu pot sa ma exprim acum" - Laurentiu Dinita
×
Subiecte în articol: sport steaua