x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport S-a innecat titlul in Dunare

S-a innecat titlul in Dunare

17 Mai 2004   •   00:00

Dupa un meci dramatic, dar pe care l-a tratat temator si crispat, Steaua a cedat doua puncte care, mai mult ca sigur, inseamna pierderea bataliei cu Dinamo pentru titlul de campioana.

PAUL ANDONE - Galati

Galatenii si-au luat astfel revansa pentru egalul din partida de anul trecut, in urma caruia Steaua i-a aruncat in barajul pentru evitarea retrogradarii, disputa pierduta ulterior de Otelul.

RASTURNARE. Dupa o prima repriza in care jocul parea a se desfasura dupa bunul plac al stelistilor, meciul s-a rasturnat incredibil in partea secunda, cand Aldea si Oprea au spulberat sperantele ros-albastrilor, dar au beneficiat si de perplexitatea inexplicabila a stoperilor bucuresteni. Finalul a fost incadescent, cu Steaua asaltand buturile lui Cernea, insa in afara capodoperei realizate de Neaga la golul egalizator, oaspetii n-au mai amenintat punctul care aproape ii duce pe galateni in Cupa UEFA.

INCREDERE. Extrem de afectati dupa ultimul fluier al lui Serea, stelistii au dorit sa nu para inca la pamant: „Credem in sansa noastra pana la capat, chiar daca aceasta e foarte mica in acest moment. Atat timp cat matematic mai putem lua titlul, vom lupta pentru asta", a declarat omul numarul 1 al Stelei in acest retur, Adrian Neaga. Afisand o mina foarte trista, presedintele executiv, Mihai Stoica, a conchis: „Au mai ramas doar sanse teoretice. Culmea ca aportul decisiv l-au avut jucatorii dati de noi la Galati".

Netoiu a venit cu banii

La meciul de aseara a asistat si vicepresedintele lui Dinamo, Gigi Netoiu, care conform unor surse demne de incredere a sosit la Galati cu banii destinati unei eventuale premieri a gazdelor. Jucatorii Otelului au avut promisi 35.000 de dolari pentru un succes, dar rezultatul de 2-2 a fost si el recompensat cu 20.000 de „verzisori": „Nu stiu nimic de banii de la Gigi Netoiu", a raspuns dupa meci presedintele Otelului, Nicolae Boghici, intrebat daca stie ceva despre stimulentul financiar primit dinspre Dinamo.

Gigi Becali: „E greu sa faca Dinamo doua egaluri"

Patronul Stelei, Gigi Becali, a parut resemnat la cateva minute dupa incheierea partidei: „Ne-am batut singuri astazi, pentru ca la 1-0 jucatorii nu au mai evoluat cu aceeasi ambitie. Sansele sunt foarte mici in acest moment. E foarte greu ca Dinamo sa faca doua egaluri in aceste trei etape care au mai ramas", a declarat boss-ul ros-albastrilor. De partea cealalta, presedintele Otelului, Nicolae Boghici radia de fericire: „Ma bucur ca nu am mai stat la mana nimanui. Nu-mi pare rau pentru "MM-ul", dar ramanem prieteni in continuare. Noi ne-am jucat sansa noastra, ei pe a lor", a punctat liderul galatean.

Cartu, stelist pana la 18 ani

Desi initial nu a dorit sa discute cu reprezentantii mass-media, motivand ca se afla in silenzio-stampa, antrenorul Otelului, Sorin Cartu, a aceptat un dialog. „Am tinut cu Steaua pana la varsta de 18 ani. Idolii mei erau Iordanescu si Tataru. Dormeam cu pozele lor sub perna!", a tinut sa marturiseasca la finalul meciului tehnicianul oltean, care este originar din aceeasi localitate cu omologul sau de pe banca Stelei, Victor Piturca. Cartu a decis ca echipa sa pregateasca finala Cupei Romaniei la munte, unde isi va duce elevii pentru o saptamana.
×
Subiecte în articol: sport