x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport S-a spart monopolul TVR asupra primei reprezentative Naţionala, la Antena 1

S-a spart monopolul TVR asupra primei reprezentative Naţionala, la Antena 1

de Dragos Stoica    |    24 Noi 2007   •   00:00
S-a spart monopolul TVR asupra primei reprezentative Naţionala, la Antena 1
Sursa foto: Marin Raica/

Partidele de pe teren propriu ale "tricolorilor" vor fi transmise timp de doi ani de postul din Băneasa, care a căştigat detaşat licitaţia organizată de Federaţia Romănă de Fotbal plătind suma record de 2,6 milioane de euro.

Partidele de pe teren propriu ale "tricolorilor" vor fi transmise timp de doi ani de postul din Băneasa, care a căştigat detaşat licitaţia organizată de Federaţia Romănă de Fotbal plătind suma record de 2,6 milioane de euro.

Antena 1 va transmite in următorii doi ani partidele oficiale de pe teren propriu ale echipei naţionale a Romăniei, postul de televiziune din Băneasa căştigănd drepturile de televizare la capătul unei licitaţii in care oferta sa financiară s-a situat peste sumele avansate de contracandidaţii TVR, Kanal D, Telesport şi Pro TV.

CORECT. Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a certificat ieri că Antena 1 a prezentat cel mai bun dosar. "In faza finală rămăseseră două posturi concurente, TVR şi Antena 1. Am hotărăt ca Antena 1 să fie căştigătoare, care a făcut o ofertă de 2,6 milioane de euro pe doi ani", a declarat Lupescu. Celelalte televiziuni au oferit 2,4 milioane (TVR), 2,25 milioane (Kanal D şi Telesport) şi 1,5 milioane (Pro TV). "Deşi auzisem tot felul de zvonuri cum că procesul de selecţie va fi unul trucat, n-am crezut, mai ales că am avut mare incredere in corectitudinea lui Ionuţ Lupescu, pe care il cunosc de zece ani, de pe vremea cănd eram redactor şi răspundeam de Dinamo. In termeni fotbalistici, se poate spune că am fost siguri de victorie dacă se juca in formulă de 11 la 11. Dosarul nostru a avut peste 100 de pagini, a fost cea mai bună ofertă nu numai financiar, ci şi ca promovare a evenimentelor viitoare, care vor fi realizate intr-un mod cu totul special. Totodată, acest succes se datorează şi acoperirii naţionale pe care o are Antena 1 in peste 90% din suprafaţa ţării, precum şi audienţei Ştirilor Sportive", a declarat ieri directorul Departamentului Sport din Antena 1, Cristi Creţu.

dragos.stoica@jurnalul.ro

TVR, doar in deplasare

Deţinătorul absolut de pănă acum, TVR, va rămăne in următorii doi ani doar cu partidele pe care echipa naţională le va susţine in străinătate, televiziunea de stat urmănd să transmită la vară turneul final al CE din Austria şi Elveţia, dar şi CM din Africa de Sud din 2010, pentru care a semnat contractele in urmă cu mai mult timp. In afară de aceste meciuri, FRF a acordat ieri TVR pachetul B de drepturi, care include dreptul de a transmite inregistrat meciurile oficiale ale echipei naţionale de seniori, meciurile reprezentativei de tineret şi cele oficiale şi amicale ale selecţionatei under 18.

×
Subiecte în articol: sport antena