x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport S-a stins Jesus Gil y Gil

S-a stins Jesus Gil y Gil

17 Mai 2004   •   00:00

Moartea lui Jesus Gil y Gil, patronul lui Atletico Madrid, a provocat o mare tristete in Spania, care a pierdut cel mai carismatic conducator din istoria Primerei Division.

Peste 15.000 de persoane au fost prezente la stadionul „Vicente Calderon" pentru a-si lua adio de la „batranul cu suflet de copil", cum a fost fostul primar din statiunea Marbella.

ADIO. Fosti si actuali presedinti de club, printre care s-au numarat Florentino Perez si Lorenzo Sanz (Real Madrid), Joan Laporta (FC Barcelona), Alfonso Solans (Real Zaragoza), precum si Juan Antonio Samaranch (fost presedinte CIO) au participat la funeraliile spaniolului in varsta de 71 ani, decedat vineri, in urma unui atac cerebral.

SPUMOS. Suporteri de toate varstele ai lui Atletico, precum si echipa „ros-albilor" i-au prezentat sambata ultimele omagii. Don Jesus va ramane in memoria iubitorilor de fotbal drept omul care a dansat pe mese cand a realizat „eventul" cu Atletico in 1996 sau l-a batut pe presedintele Compostelei, Jose Maria Caneda.

Personaj controversat

Jesus Gil y Gil a fost presedinte de club la Atletico Madrid, primar in statiunea de lux Marbella timp de 11 ani, a deturnat fonduri, a facut puscarie de 4 ori intre 1969 si 2002, a avut legaturi cu mafia italiana. Sub conducerea sa, clubul madrilen a castigat cele mai multe trofee, 3 Cupe ale Regelui (1991, 1992 si 1996) si unul din cele 9 titluri din palmares (1996). De asemenea, Gil a realizat singurul event din istoria lui Atletico, dar a si retrogradat timp de doi ani in Segunda Division, intre 2000 si 2002.
×
Subiecte în articol: sport